muhasebe programı – e-MOR Wed, 17 Jun 2020 13:15:54 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.18 /wp-content/uploads/2015/02/152-150x150.png muhasebe programı – e-MOR 32 32 e-MOR İnşaat ERP ile Muhasebe Yönetimi /insaat-erp-muhasebe-yonetimi/ /insaat-erp-muhasebe-yonetimi/#respond Mon, 01 Feb 2016 14:13:10 +0000 /?p=3198 Muhasebe Yazılımı

Yönetimsel Muhasebe ve Finansal Muhasebe Yönetimi

e-MOR ERP sisteminin içerisinde hem yönetimsel muhasebe hem de finansal muhasebe yönetimi çözümü mevcuttur. Hesap planlarınızı isterseniz çok detaylı, isterseniz az detaylı olarak takip edebilirsiniz. Yönetimsel muhasebenizi detaylı olarak tutabilir, birçok alt detayı takip ve kontrol etmek isteyebilirsiniz. Finansal muhasebeniziyse daha az detaylı, yatırımcıların ve devletin istediği standart detayda takip edebilirsiniz.

Muhasebe Yönetimi ve Diğer Tüm Süreçlerin Tam Entegrasyonu

e-MOR ERP sisteminde muhasebe yönetimi süreçleriyle diğer iş süreçleriniz arasında tam bir entegrasyon vardır. e-MOR’da bilgiler süreçlerden muhasebeye akar. Yani muhasebe bir işlemin geldiği son duraktır ve işlemin geçmişini sistemden sorgulayabilir, denetleyebilirsiniz. Örneğin, gelen bir faturanın hangi irsaliyle ilgili olduğunu, depo girişinin hangi siparişe istinaden olduğunu, siparişin öncesindeki teklifin ne olduğunu, talebin ne olduğunu kontrol edebilirsiniz. Bu entegrasyon sayesinde muhasebe departmanınızın yükü de hafifleyecek. Ve daha denetleyici bir yapıya kavuşacak.

Fatura Yönetimi

Satınalma faturalarınızı, iade faturalarınızı, satış faturalarınızı, hakediş faturalarınızı, fiyat farkı faturalarınızı, gider yansıtma faturalarınızı, farklı tipteki faturalarınızı e-MOR ERP sisteminin muhasebe yönetimi sistemi sayesinde kayıt altına alıp kolayca takip edebilirsiniz.

e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv Çözümleri

e-MOR ERP sistemi e-Fatura, e-Defter ve e-Arşiv süreçlerinizi destekleyen tam bir muhasebe yönetimi çözümü sunmaktadır. e-Fatura çözümü sayesinde efatura mükelleflerine fiziksel fatura kesmez, efatura keser ve anlaşmalı özel entegratörler üzerinden efaturanızın otomatik gönderimini gerçekleştirirsiniz. Eğer gelen efaturalarınızı da anlaşmalı özel entegratörlerden sisteminize otomatik çekmek isterseniz bunu da e-MOR e-fatura çözümünün opsiyonel versiyonuyla gerçekleştirebilirsiniz. e-MOR ERP sistemi ile e-deftere uygun kayıtlar oluşturabilir, kayıtlarınızı anlaşmalı özel entegratörlerin sistemine göndererek e-defterlerinizi oluşturabilir ve bildirebilirsiniz. Eğer müşterilerinize e-arşiv faturaları oluşturup göndermek isterseniz, bunları da e-MOR’un e-Arşiv çözümü ve anlaşmalı özel entegratörler üzerinden rahatça oluşturup gönderebilirsiniz.

Proje Hesap Planları

Projelerinizin hesap planlarını, gider şablonlarını ve gider kalemlerini kolayca oluşturup takip edebilirsiniz. Proje hesap planlarınızı ve gider şablonlarınızı standartlaştırarak hem kurumsal bir iş yapma standardı yakalayabilir, hem de konsolide raporlamalarınızı rahatça gerçekleştirebilirsiniz. e-MOR ERP sistemi projelerinizin maliyetlerini detaylı bir şekilde takip etmenize yardımcı özellikler sunmaktadır.

Sigorta Poliçeleri

Sigorta poliçelerinizi oluşturup takip edebilirsiniz. Aynı şekilde, sigorta poliçelerinize zeyilnameler de yapabilir ve sigorta poliçesi zeyilnamelerinizi de rahat bir şekilde takip edebilirsiniz. Sigorta poliçelerinizi ve masraflarınızı projelerinizle, masraf merkezlerinizle ilişkilendirebilirsiniz.

Amortismanlar

Sahip olduğunuz duran varlıkların amortismanlarını da e-MOR ERP sistemi ile takip edebilirsiniz. Amortismana tabi varlıklarınızı tanımlayabilir, amortismanlarınızı oluşturup takip edebilir ve amortisman maliyetlerinizi ilgili projelerin aktivitelerine dağıtabilirsiniz.

]]>
/insaat-erp-muhasebe-yonetimi/feed/ 0
İnşaat Şirketinizde ERP Sistemine Geçmekle Muhasebe Programı Kullanmak Arasındaki 10 Temel Fark /erp-sistemi-muhasebe-programi-farklar/ /erp-sistemi-muhasebe-programi-farklar/#respond Fri, 20 Nov 2015 12:23:32 +0000 /?p=3046 ERP-muhasebe-programı

Birçok inşaat şirketi ERP sistemine geçmekle mevcut muhasebe programlarını kullanmaya devam etmek arasında çelişkisini sürdürüyor.

Ancak, dijitalleşen dünyamızda ERP’lerin, süreçlerin entegrasyonunun, şantiyelerin merkez ofisle entegrasyonunun inşaat şirketlerini büyük dertlerden kurtardığı ve maliyetlerini düşürmelerine imkan sunduğu aşikar.

Bu yazımızda bir inşaat şirketi için ERP sistemine geçmekle mevcut muhasebe programında düzeni sürdürmek arasındaki farklara göz atıyoruz.

1. ERP sisteminiz geniş bir alanı detaylı bir şekilde takip eder, muhasebe sisteminiz sınırlı bir alanı sınırlı bir şekilde takip eder

ERP sisteminizin hedefi birçok farklı sürecinizi tek bir platformda entegre bir şekilde yönetebilmenizi sağlamaktır. Bu bağlamda planlama, proje yönetimi, satınalma, depo, sözleşme, hakediş, personel, bordro, makina ekipman, muhasebe, finans gibi süreçlerinizi tek bir çatı altında toplar.

Muhasebe sisteminizse muhasabe ve muhasebeyle ilişkili sınırlı sayıda süreci takip etme imkanı sunar.

Şirketiniz küçük ölçekliyken muhasebe sisteminiz size yetebilir. Ancak proje hacminiz ve proje sayınız büyüdükçe muhasebe sisteminiz size yetmemeye başlar. Çünkü birimleriniz gerçekleştirdikleri işlerde birbirine bağlıdır ve birbiri arasındaki koordinasyonda oluşan verimsizlikler sizi rahatsız etmeye başlar. Ve para kaybetmenize, şantiyelerinizin yavaşlamasına ve mali risklere açık olmanıza yol açar.

ERP sisteminiz sayesinde satınalma, depo, hakediş, personel, proje maliyetleri gibi birçok alanda çok detaylı bir takip yapabilirsiniz.

2. ERP sisteminizde bilgiler süreçlerden muhasebenize akar, muhasebe sisteminizdeyse veri son noktada elle ve kontrolü düşük bir şekilde girilir

Muhasebeniz ERP sisteminizin merkezindedir.

Muhasebe biriminize veriler süreçlerden otomatik olarak akar. Muhasebe biriminiz evrak peşinde koşmak, hangi maliyeti nereye işleyeceğini tahmin etmek, istenen bir ödemeyle ilgili teslimatın yapılıp yapılmadığının peşinde koşmak gibi yüklerden kurtulur.

Çünkü aradığı tüm bilgiler hazır bir şekilde önündedir. Ve kontrollerini sistem üzerinden rahat bir şekilde gerçekleştirebilir.

Bu sayede az sayıda muhasebecinizle daha büyük proje hacmini yürütebilirsiniz. Daha az hata yapar, maliyetlerinizi daha sıkı kontrol altına alırsınız.

3. ERP sayesinde şirketinizin birçok faaliyetini detaylı raporlayabilirsiniz, muhasebe sisteminizdeyse raporlama imkanı çok düşüktür

Gözünüzün önünde canlandırın.

Projelerinizle ve bu projelerinizde yürüttüğünüz süreçlerle ilgili hem detaylı hem de konsolide raporlara erişebiliyorsunuz. İster icmal isterseniz detaylı raporlara erişebiliyorsunuz.

İhtiyaç duyduğunuz yeni raporları ürettirebiliyor, sahip olduğunuz raporlarda zaman içinde değişiklikler yaptırabiliyorsunuz.

Evet, ERP sistemi sayesinde şirketinizle ve projelerinizle ilgili raporlama kabiliyetiniz çok artar. Bu sayede durumunuzu daha iyi takip edebilir, almanız gereken kararları daha sağlıklı alabilir, finansal performansınızı artırabilirsiniz.

4. ERP sayesinde onay süreçlerinizi dijital ortama taşıyabilirsiniz, muhasebe sisteminizdeyse onay süreçleri daha kısıtlıdır

ERP sisteminiz size risklerinizi kontrol altına alma imkanı verir.

Malzeme talebi, teklif değerlendirme, sipariş, fatura, personel izin talebi, hakediş, avans talebi, ödeme talebi gibi birçok sürecinizi ERP sistemi sayesinde onay sistemine taşıyabilirsiniz.

ERP sisteminin onay süreçlerinize getireceği katkı büyüktür.

İnşaat şirketinizde onay süreçleriniz projeden projeye farklılık gösterebilir. Üzülmeyin, e-MOR ERP sistemi inşaat şirketlerine yönelik geliştirilmiş olup farklı projelerinizde farklı onay süreçleri kullanabilmenize de imkan sağlar.

Onay sistemi sayesinde birçok faaliyetinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Böylece birçok mali kayba karşı kendinizi korursunuz.

5. ERP sayesinde gereksiz satınalmaların önüne geçebilirsiniz, muhasebe sisteminizleyse gereksiz satınalmaları tespit etmeniz güçtür

ERP sisteminiz satınalma maliyetlerinizin azalmasına yardımcı olur.

Hatırlayın. Daha önceki projelerinizde gereksiz malzemeler satın alınmamış mıydı? Proje bittiğinde şantiye kapanırken deponuzda çok miktarda kullanılmayan malzeme kalmamış mıydı?

Eminiz ki daha önceki projelerinizde gereksiz satın almalar başınıza geldi. Biliyorsunuz, ERP sisteminiz sayesinde gereksiz satın almalarınızı azaltabilir, bu sayede maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Planlama – satın alma – depo – muhasebe sürecinizi entegre ederek malzeme teminindeki risklerininizi azaltabilirsiniz.

Örneğin, talep edilen bir malzemenin bütçe kontrolünü yapabilir, depolarınızda olup olmadığını kontrol edebilir, depo girişlerini ve sarflarınızı takip altına alabilirsiniz.

6. ERP sistemi sayesinde fatura kontrolü sürecinizi iyileştirebilirsiniz, muhasebe sisteminizdeyse faturaların doğruluğunu takip etmek güçtür

ERP sisteminiz planlama – satın alma – depo – muhasebe süreçlerinizi entegre etmenizi sağlar.

Muhasebe biriminiz gelen faturaları siparişle ve depo girişiyle karşılaştırarak faturanın doğruluğunu kontrol edebilir.

Yönetiminiz bir faturayı onaylarken faturanın depo girişini, siparişini, siparişe baz oluşturan teklifi, teklifin diğer tedarikçilerden gelen tekliflerle karşılaştırıldığı teklif mukayese tablosunu ve malzemenin talebini kontrol ederek fatura onayını daha sağlıklı gerçekleştirebilir.

Ayrıca, maliyetlerin nerelere yansıtılacağı mevcut süreç entegrasyonu sayesinde bellidir, elinizdeki muhasebe sistemindeyse maliyetleri nereye yansıtacağınızı tespit edebilmek için kendinizi çok fazla yormanız gerekir.

7. ERP sistemi sayesinde ödemelerinizi daha iyi kontrol altında tutabilirsiniz, muhasebe sisteminizdeyse ödemeleri yönetmek güçtür

Proje hacminiz ve proje sayınız arttıkça ödemelerinizi yönetmeniz de güçleşir.

Ödeme sürecinizi iyileştirmeniz demek mali risklerinizi azaltmanız demektir.

ERP sistemi ödeme sürecinizi iyileştirmeniz için fırsatlar sunmaktadır.

Ödeme talepleriniz için ERP üzerinde onay sistemi kurabilirsiniz. Yöneticileriniz kendilerine gelen ödeme taleplerini inceleyerek onaylayabilir ya da reddedebilir.

Planlama – satınalma / teknik ofis – depo – muhasebe – ödeme zincirinizi entegre etmeniz sayesinde gelen bir ödeme talebinin hangi faturaya bağlı olduğunu, faturanın hangi depo girişine, depo girişinin hangi siparişe veya hangi sözleşmeye, siparişin veya sözleşmenin hangi teklif mukayese tablosuna veya hangi hakedişe, toplanan tekliflerin hangi talebe bağlı olduğunu takip edebilirsiniz.

Bu sayede ödmelerinizi kontrol altına alarak nakit akışınızı daha iyi yönetebilir, finansal risklerinizi de azaltabilirsiniz.

8. ERP sistemi sayesinde hakediş maliyetlerinizin hangi aktivitelerinize nasıl dağıtılacağını daha iyi yönetebilirsiniz, muhasebe sisteminizde hakedişle ilgili süreçleri yönetmeniz güçtür

İnşaat sektörüne özel bir ERP sistemi hakediş sürecinizi etkili yönetmenize yardımcı olur.

Taşeronlarınızla yaptığınız sözleşme – hakediş – muhasebe – ödeme zincirinizi entegre bir şekilde yönetebilirsiniz.

İşi sadece muhasebesel kayıt tutmak olan muhasebe paket programlarında hakediş sürecinizi ve hakediş maliyetlerinizle ilgili ayrıntıları takip etmeniz mümkün değildir.

ERP sisteminizdeyse (sadece inşaat şirketlerinde uzmanlaşmış ERP sistemlerinden bahsediyoruz) hakediş süreciniz tek bir platformda yürüdüğü için hakediş sürecinizi yönetmeniz çok kolay.

Hakedişler için onay süreçleri kurgulayabilir, hakedişleri yöneticilerinizin onayına sunabilirsiniz.

Hakedişlerinizi sistemden oluşturabilir ve kesintileri, yansıtmaları, vb. tüm hesaplamaları tek bir tuşla oluşturabilirsiniz.

Ayrıca, ERP sisteminizde süreçleriniz birbiriyle entegredir. Hakedişin hangi aktivitelerle ilgili olduğu ve hangi aktiviteye ne kadar maliyet yazılacağı sistemde hesaplanır ve maliyetlere yansıması da otomatik olarak bu şekilde olur.

Bu sayede aktivitelerinizin bütçelerini de rahatça takip edebilirsiniz.

9. ERP sisteminiz sayesinde satışla muhasebe entegrasyonu kurabilirsiniz, mevcut muhasebe sistemindeyse bu oldukça güçtür

Eğer gayrımenkul geliştiriyorsanız bu konu sizin için önemli.

Ürettiğiniz konutların satışları ve bu satışların işlemlerinin, sözleşmelerinin, ödemelerinin, alacaklarının takibi gibi detayları mevcut muhasebe sisteminizle yürütmeniz zor.

Halbuki ERP sistemleri müşterilerinizle yaptığınız sözleşmeleri kayıt altına almanız, ödeme planlarını takip etmeniz, ödemeleri takip etmeniz, sözleşme devirlerini gerçekleştirmeniz gibi detaylara hakim olmanıza imkan sağlar.

Kimi ERP sağlayıcısı bunun için CRM sistemi diye ayrı bir yazılımıyla entegrasyon kurar, kimileriyse bu özelliği ERP sisteminin içerisinde sunar.

Bu sayede muhasebenizle satış ekibiniz arasındaki köprü sağlam bir şekilde kurulur. Hatalar, yanlışlıklar, değişikliklerde iletişimsizlikler, tahsilat takibinde yaşanan sıkıntılar gibi durumlar minimuma indirilebilir.

10. ERP sisteminizi özelleştirebilir, kendinize uyarlayabilirsiniz, muhasebe sisteminizdeyse özelleştirme ve uyarlama imkanınız kısıtlıdır

Muhasebe programınız paket bir programdır. Üzerinde geliştirme, değişiklik ve kendinize uyarlama gerçekleştirme imkanları oldukça kısıtlıdır.

ERP sisteminiyse kendinize özelleştirebilir, üzerinde geliştirmeler, eklentiler ve değişiklikler yapabilirsiniz.

Bu da size zaman içerisinde değişen ihtiyaçlarınıza göre çözümler üretme kabiliyeti kazandırır. Size özel durumlar olabilir, veya belirli bir büyük projenize özel durumlar olabilir, bu durumları da dijital ortamda diğer süreçlerle entegre bir şekilde yürütmeniz gerekebilir. ERP sistemi bu konuda sizin en büyük yardımcınız olacaktır.

Daha detaylı bilgi almak için 444 54 92 no’lu telefondan e-MOR ekbine ulaşın.

 

]]>
/erp-sistemi-muhasebe-programi-farklar/feed/ 0
e-MOR ERP sistemine geçiş yaptığınızda başka muhasebe programı kullanmanıza gerek yok /e-mor-insaat-erp-sistemine-gecis-yaptiginizda-baska-muhasebe-programi-kullanmaniza-gerek-yok/ /e-mor-insaat-erp-sistemine-gecis-yaptiginizda-baska-muhasebe-programi-kullanmaniza-gerek-yok/#respond Fri, 10 Jul 2015 06:38:54 +0000 /?p=2843  



e-MOR ERP sistemi içerisinde hem yönetimsel muhasebe hem de finansal muhasebe barındırmaktadır.

Yani yönetiminizin takip etmek istediği detayları yönetimsel muhasebeyle, devletin ve yatırımcıların takip etmek istedikleri detayları finansal muhasebeyle sunabilirsiniz.

e-MOR ERP sistemine geçiş yaptığınızda başka bir muhasebe programına ihtiyacınız kalmamaktadır, çünkü hem yönetimsel hem de finansal muhasebe ihtiyaçlarınıza geniş kapsamlı cevap vermektedir. Ancak, eğer muhasebe ekibiniz finansal muhasebeyi başka bir programda devam etme konusunda ısrarlıysa, finansal muhasebeyi başka bir programla da yürütebilirsiniz. Eğer hem yönetimsel hem de finansal muhasebeyi tek bir sistemle, yani e-MOR’la yönetirseniz çok büyük verimlilik kazanabilirsiniz. Siz de muhasebe ekipleriniz de rahat bir çalışma ortamı yakalayabilirsiniz.

 

]]>
/e-mor-insaat-erp-sistemine-gecis-yaptiginizda-baska-muhasebe-programi-kullanmaniza-gerek-yok/feed/ 0