e-MOR Wed, 17 Jun 2020 13:15:54 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.18 /wp-content/uploads/2015/02/152-150x150.png e-MOR 32 32 En İyi ERP Programı Hangisi /en-iyi-erp-programi-hangisi/ /en-iyi-erp-programi-hangisi/#respond Fri, 09 Dec 2016 12:16:06 +0000 /?p=3406 Şirketinizi verimsizlikten kaynaklanan problemlerden kurtarmak istiyorsunuz.

Belki de kariyerinizi bir adım daha ileriye taşımak, iş süreçleri alanında kendinizi geliştirmek ve ERP tecrübesi edinmek istiyorsunuz.

Bu adımda, şirketinizde kullanacağınız ERP yazılımını doğru seçmeniz gerekli.

Küçük bir araştırma yaptığınızda bile, yerli ve yabancı çok sayıda ERP yazılımının mevcut olduğunu göreceksiniz.

Peki, siz hangisiyle çalışmalısınız?

Bu yazımızda, şirketiniz için en iyi ERP programı hangisi nasıl anlarsınız konusunu inceleyeceğiz.

Firmanız için en iyi ERP programını seçmek istiyorsanız, 3 kriteri detaylı olarak incelemeniz gerekli.

  1. Mevcut süreçlerinize en yakın ERP programı (organizational fit)
  2. En rahat uyarlanabilen ERP programı
  3. Size en iyi danışmanlık ve destek hizmetini verebilecek ERP yazılım firması

 

Gelin, her bir kriteri biraz daha detaylandıralım.

Mevcut süreçlerinize en yakın ERP programı nasıl tespit edilir?

Öncelikle, firmanızın iş süreçlerini iyi anlamalısınız. Malzeme satın alım süreci nasıl, hizmet satın alımı nasıl, depolarda giriş ve çıkışlar nasıl kontrol ediliyor, fatura kontrol süreciniz nasıl, satış teklifleri ve satış siparişleri nasıl alınıyor, müşteri faturaları süreci nasıl, cari takibinde yaşanan aksaklıklar neler, ekipman verimliliği ne durumda, tedarikçilere ödemeler nasıl yapılıyor, kısa ve uzun vadeli nakit akışı nasıl takip ediliyor, vb. tüm önemli iş süreçlerinizi anlamalısınız.

Sektörler birbirinden farklıdır. Bir perakende satış firmasıyla bir gayrımenkul geliştirme firması iş süreçlerini birbirinden farklı takip eder. Örneğin, bir tarım firmasında mal kabul süreci, ürün izlenebilirlik ve gıda güvenilirliği süreci, paketleme süreci, sevkiyat karlılık takibi gibi süreçler varken, bir konut geliştirme firmasında proje yönetimi, taşeron yönetimi, taşeron hakedişleri, konut satış sözleşmeleri gibi süreçler vardır. Dolayısıyla aynı ERP yazılımının tüm sektörlerdeki firmalara hitap etmesini beklemek pek gerçekçi olmayacaktır. Bu nedenle ERP sistemleri farklı sektörlerde uzmanlaşmıştır. Her ERP yazılımında satış siparişi ekranı vardır ama her sektörde satış sipariş takibi birbirinden farklılık gösterdiği için başka bir sektörde uzman ERP yazılımını kendi sektörünüzde kullanmak çok güç olacaktır. Örneğin, e-MOR olarak inşaat, tarım, tekstil, üretim ve ticaret sektörlerinde sektörel bazlı uzman (dikey) ERP sistemi versiyon seçenekleri sunuyoruz. Sağlık sektörü, turizm sektörü, kimya sektörü gibi sektörlere yönelik henüz ERP versiyonları sunmuyoruz. Eğer bir ERP yazılımı her sektöre hitap ederim iddiasıyla size yaklaşıyorsa, dikkatli olun deriz.

Süreçlerinizi çok iyi anlayın ve ERP yazılımlarını kendi süreçlerinizle kıyaslayın. Canlı demolar esnasında kendi süreçlerinizin senaryolarını uygulatın. Böylece hangi yazılım hazır olarak size en uygun, hangisi değil anlarsınız. Kullandığınız raporların hangi sistemde hazır olduğunu inceleyin. İhtiyacınıza göre raporlar sektörünüzde uzman ERP sistemlerinde yer alır, diğerlerinde yer almaz.

En rahat uyarlanabilir ERP programı nasıl tespit edilir?

ERP sistemini firmanıza kurarken ve zaman içinde kullanırken, kendi firmanızın iş süreçlerine ve rapor ihtiyaçlarınıza göre uyarlama ihtiyacı hissedeceksiniz.

Kimi ERP yazılımı daha esnektir, kimiyse daha katıdır. Esnek ERP yazılımlarında uyarlama süresi kısa, uyarlama maliyeti düşüktür. Daha katı ve karmaşık ERP yazılımlarındaysa uyarlama süresi uzun ve uyarlama maliyeti yüksek olacaktır. Ayrıca, uyarlamalar sırasında eksik analiz, yanlış konfigürasyon yapılırsa bu sizin iş süreçlerinizin işleyişlerinde de karışıklığa neden olacağından iş sürekliliğinizi sekteye uğratabilir.

ERP yazılımının uyarlanması konusunda, ekranların üzerinde yer alan alanların kapatılıp açılması, yeni alanlar eklenmesi, eklenen alanların mevcut raporlara getirilmesi, yeni alanlar eklenmesi, iş akışı ayarlarının yapılması ve iş akışlarında değişiklikler yapılması, denetim ve kontroller geliştirilmesi, yeni ekranlar geliştirilmesi konularında ne gibi imkanlar var inceleyebilirsiniz.

Size En İyi Danışmanlık ve Destek Hizmetini Verecek ERP Yazılım Firması Nasıl Tespit Edilir?

Yukarıdaki paragraflardan da anladığınız üzere, ERP firmaları farklı sektörlerde uzmanlaşmıştır. İnşaat ERP yazılımı alanında uzman bir ERP firmasının danışmanlık ekibi de inşaat şirketlerinin yönetimi alanında uzmandır. Eğer inşaat sektöründe bir firmaysanız, böyle bir firmayı tercih etmelisiniz.

ERP inceleme sürecinde ERP firmasıyla biraraya geldiğinizde, ERP yazılım şirketinin ekibine yönelttiğiniz sorulara verdikleri cevaplardan sektörünüzü ne kadar iyi tanıdıklarını anlayacaksınız.

Sektörünüzde tecrübeli, daha önce sizin firmanız gibi firmalarda ERP projeleri gerçekleştirmiş bir yazılım şirketinden danışmanlık ve destek alırsanız, başarılı olma şansınız çok yükselecektir. Aksi takdirde, birkaç yıl boyunca deneyimsiz bir firmaya sektörünüzün işleyişini öğretmeye hazır olun.

e-MOR İnşaat ERP Yazılımı İnşaat Şirketleri İçin En İyi ERP Programıdır

Evet, e-MOR İnşaat ERP sistemi yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren inşaat şirketleri için en iyi ERP sistemidir.

Tamamen inşaat şirketlerinin ihtiyaçlarına yönelik geliştirilmiştir. İnşaat şirketinin yürüttüğü iş süreçlerini tek bir platformda yürütmelerini sağlar. Yaygın kullanılan MS Project ve Primavera planlama yazılımlarıyla tam entegredir.

İçerisinde barındırdığı iş süreçleri inşaat şirketlerinin iş yapma biçimine göre kurgulanmıştır.

Satınalma talepleri, teklif toplama, teklif mukayese, sipariş, depo girişi, fatura, taşeron sözleşmesi, taşeron hakedişi, hakediş faturası, onay sistemi, personel puantajı, ekipman puantajı, personel bordrosu, bütçe takibi, aktivite bütçeleri ve kaynak bütçeleri, planlanan bütçe gerçekleşen maliyet, planlanan ilerleme gerçekleşen imalat takibi, inşaat şirketlerine özgü raporlar, proje yönetim raporları, muhasebe, finans, efatura, edefter, gibi çok sayıda uygulamayı hazır bir biçimde sunar.

Ayrıca, esnek ve gelişmiş teknoloji altyapısı sayesinde firmanıza uyarlama süreçleri de düşük maliyetli ve hızlıdır.

İnşaat Şirketleri İçin e-MOR ERP

e-MOR Tarım ERP Yazılımı İnşaat Şirketleri İçin En İyi ERP Programıdır

e-MOR Tarım ERP sistemi yaş meyve sebze alanında faaliyet gösteren şirketlere yönelik lider ERP yazılımıdır.

İçerisinde barındırdığı iş süreçleri yaş meyve sebze firmalarının faaliyetlerini tek elden yürütmelerini sağlar.

Bahçe sözleşmeleri, ekim alanları, ekim, ekime yapılan masrafların takibi, hasat takibi, bahçe maliyetleri, satın almalar, mal kabul, barkodlama, ürün izlenebilirlik, hal kayıt sistemi entegrasyonu, depo, satış, sevkiyat, sarf malzeme, cari takip, satınalma faturaları, satış faturaları, muhasebe, finans, ödeme ve tahsilat, personel, bordro, ithalat, ihracat, sevkiyat karlılık takibi, paketleme, şube karlılık takibi, hal satış takibi, efatura, edefter gibi çok sayıda uygulamayı hazır bir biçimde sunar.

Esnek bir teknolojik altyapıya sahip olması nedeniyle firmanıza rahat bir biçimde uyarlayabilirsiniz.

e-mor kurumsal iş yazılımları

]]>
/en-iyi-erp-programi-hangisi/feed/ 0
ERP Kullanan Firmalar /erp-kullanan-firmalar/ /erp-kullanan-firmalar/#respond Fri, 09 Dec 2016 08:05:11 +0000 /?p=3402 ERP yazılımları bir firmanın yürüttüğü iş süreçlerini tek elden yönetmesinin sağlayan gelişmiş yazılım sistemleridir.

ERP sistemlerinin içerisinde planlama, proje yönetimi, üretim/imalat, muhasebe, finans, satınalma, depo, ekipman, personel yönetimi gibi birbiriyle entegre çalışan çözümler bulunur.

Birçok farklı sektörden büyük ve orta ölçekli çok sayıda firma ERP yazılımı kullanmaktadır.

ERP Kullanan Firmalar Ne Avantajlar Kazanır?

ERP yazılımı kullanan firmalar iş süreçlerindeki verimsizlikleri ortadan kaldırır, çalışanları tarafından bilinçli ya da bilinçsiz yapılabilecek usulsüzlükleri önler, tedarik zincirlerini ve para akışlarını daha etkili yönetir.

ERP sisteminin firmalara kattığı avantajları kısaca şu şekilde sayabiliriz:

  • İş süreçlerinde verimlilik artışı,
  • Gereksiz satın alımların önüne geçme,
  • Maliyetlerin daha iyi anlaşılması ve daha sağlıklı takibi,
  • Stok maliyetlerinin azalması,
  • Finansal varlıkların daha sağlıklı takip edilmesi,
  • Müşterilere sunulan ürün/hizmetlerde karışıklık ve gecikmelerin azalması,

vb.

ERP Yazılımı Kullanan Şirketlerin Karşılaştıkları Zorluklar Nelerdir?

ERP yazılımları birçok avantaj sunmakla beraber, kullanan şirketlerin özellikle de kurulum ve canlı kullanıma geçiş aşamalarında karşılaşacakları zorlukların bilincinde olmaları ve gerekli önlemleri almaları gereklidir.

ERP yazılımı firmanın birçok departmanını ilgilendirdiği için kurgusunun çok iyi yapılması, firmanın iş süreçlerine uyumu için konfigürasyonlar yapılması ve gerekli yerlerde firmanın kendi iç işleyişinde değişiklikler yapması gereklidir. Bu sebeple kurulum aşamasında departmanların birbiriyle yakın çalışması gereklidir. ERP yazılımının getireceği değişikliklere karşı direnç gösteren kişiler çıkabilir, bu kişilerin dirençlerinin kırılması ve sisteme adapte olmaları için çok iyi bir iletişim çalışması yapılmalı ve üst yönetimin yoğun desteği alınmalıdır.

e-MOR ERP Sistemini Kullanan Firmalar

e-MOR ERP sistemi başta inşaat sektörü olmak üzere, tarım, üretim, tekstil, dağıtım sektörlerinde Türkiye’de en çok kullanılan ERP sistemlerindendir.

Yaklaşık 200 firma e-MOR ERP yazılımını kullanmaktadır.

e-MOR ERP yazılımını kullanan firmalar arasında sadece yurt içinde değil, yurt dışında da faaliyet gösteren şirketler bulunmaktadır.

Polimeks İnşaat, Güryapı, Esta Construction, Maya Holding, Aslan Yapı, Çelikler Holding, Kolin İnşaat, Yıldızlar Grup, Güralsan, Netes Mühendislik gibi sektörlerinin önde gelen firmaları e-MOR ERP yazılımıyla işlerini yönetmektedir.

e-mor kurumsal iş yazılımları

]]>
/erp-kullanan-firmalar/feed/ 0
Türkiye’de Kullanılan ERP Programları /turkiyede-kullanilan-erp-programlari/ /turkiyede-kullanilan-erp-programlari/#respond Thu, 08 Dec 2016 12:20:16 +0000 /?p=3398 Türkiye’de Kullanılan ERP Programları

Türkiye’de kullanılan yerli ve yabancı birçok ERP yazılımı bulunuyor.

Bunların bir kısmı gerçekten ERP yazılımı özellikleri barındırırken, bir kısmıysa ERP özellikleri barındırmamasına rağmen ürünlerinin içinde ERP kelimesi barındırarak ERP arayışı içerisinde olan firmalardan pay almaya çalışıyor.

ERP programı içerisinde çok sayıda iş sürecini barındıran ve firmaların iç süreçlerini (kimi zaman dış paydaşlarıyla olan süreçlerini de) tek elde entegre yönettiği yazılım sistemidir.

ERP programlarının çok çeşitli olmasının ana nedeni firmaların ihtiyaçlarının birbirinden farklı olmasıdır. Örneğin, bir otomotiv parçası üreticisiyle, atıksu arıtma tesisi inşa eden bir taahhüt firması birbirinden farklı işleyişe sahiptir (farklı iş süreçleri ve farklı raporlama ihtiyaçları).

Bu nedenle, ERP programları çok çeşitlidir ve farklı müşteri gruplarında farklı ERP programları yaygınlaşmaktadır.

Türkiye’de Hangi ERP Programları Kullanılıyor?

Türkiye’de yerli ve yabancı ERP programları firmalar tarafından kullanılmaktadır.

Büyük ölçekli bazı yabancı ERP üreticilerinin yazılımlarının yanı sıra, çok sayıda başarılı yerli ERP üreticisinin ERP yazılımlarını da pazarda bulabilirsiniz.

Türkiye’de kullanılan ERP yazılımları için önemli bir koşul, yerelleştirmedir. Özellikle de muhasebe mevzuatında yerel süreçlere uyum firmalar için çok önemli yer taşımaktadır. Her ne kadar yabancı ERP yazılımlarının yerel mevzuata uyumluluğu söz konusu olsa da, yerli ERP programları yerel mevzuata uyumluluk açısından daha avantajlı görülmektedir.

İnşaat Sektöründe Hangi ERP Programları Kullanılıyor?

Türk inşaat şirketleri arasında ERP yazılımı kullanımı her geçen gün artmaktadır.

İnşaat şirketlerinin gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yürüttükleri projeleri karlı tamamlamaları için iş süreçlerini en iyi yönetecekleri platform ERP yazılım platformudur.

Planlama, satınalma, depo, sözleşme, hakediş, personel, bordro, ekipman, muhasebe, finans, efatura, edefter gibi süreçlerin tek elden, inşaat sektörüne uygun yöntemlerle, yürütülmesi için e-MOR ERP yazılımını firmanızda kurabilirsiniz.

İnşaat Şirketleri İçin e-MOR ERP

]]>
/turkiyede-kullanilan-erp-programlari/feed/ 0
e-MOR ERP yazılımının Rusça versiyonu çıktı! /emor-erp-yazilimi-rusca-versiyon/ /emor-erp-yazilimi-rusca-versiyon/#respond Wed, 09 Nov 2016 08:12:53 +0000 /?p=3394

e-MOR ERP yazılımının Rusça versiyonu çıktı!

Şirketiniz büyüyor ve farklı ülkelere açılıyorsa, kullandığınız kurumsal yazılımların da bu değişime ayak uydurması lazım.

e-MOR ekibi olarak büyüyen firmanızı Rusça versiyonumuzla destekliyoruz. Artık e-MOR ERP yazılımını isteyen kullanıcılarınız Rusça, isteyenlerse Türkçe kullanabilir. Bu sayede Rusça konuşan ülkelerdeki faaliyetlerinizi ve Rusça konuşan çalışanlarınızı tek bir sistemde yönetmeye devam edebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak, e-MOR ERP yazılımının diğer dil seçeneklerini keşfetmek için www.emor.org adresini ziyaret edin.

]]>
/emor-erp-yazilimi-rusca-versiyon/feed/ 0
e-MOR ERP yazılımının İNGİLİZCE versiyonu çıktı! /e-mor-erp-sistemi-ingilizce-versiyon/ /e-mor-erp-sistemi-ingilizce-versiyon/#respond Wed, 09 Nov 2016 08:09:45 +0000 /?p=3391

e-MOR ERP yazılımının İngilizce versiyonu çıktı!

Şirketiniz büyüyor ve farklı ülkelere açılıyorsa, kullandığınız kurumsal yazılımların da bu değişime ayak uydurması lazım.

e-MOR ekibi olarak büyüyen firmanızı İngilizce versiyonumuzla destekliyoruz. Artık e-MOR ERP yazılımını isteyen kullanıcılarınız İngilizce, isteyenlerse Türkçe kullanabilir. Bu sayede dünyanın dört bir yanındaki çalışanlarınızı tek bir sistemde yönetmeye devam edebilirsiniz.

Daha detaylı bilgi almak, e-MOR ERP yazılımının diğer dil seçeneklerini keşfetmek için www.emor.org adresini ziyaret edin.

 

]]>
/e-mor-erp-sistemi-ingilizce-versiyon/feed/ 0
KPMG Araştırmasına Göre Türk İnşaat Şirketlerinin %30’u Proje Yönetimi Becerilerinin Artırılmasını Öncelikli Konu Görüyor /kpmg-arastirmasi-proje-yonetim-becerileri/ /kpmg-arastirmasi-proje-yonetim-becerileri/#respond Mon, 31 Oct 2016 11:27:00 +0000 /?p=3387 proje-yonetimi-birinci-oncelik

KPMG’nin Türkiye’de inşaat şirketlerinin yöneticileriyle 2015 yılında yaptığı araştırmada, inşaat şirketlerinin %30’unun proje yönetimi becerilerinin artırılmasının firmalarında birinci öncelikli konu olduğunu düşündükleri ortaya çıktı.

www.kpmg.com

https://assets.kpmg.com/content/dam/kpmg/pdf/2015/07/kpmg-turkiye-2015-insaat-yoneticileri-arastirmasi.pdf

 

]]>
/kpmg-arastirmasi-proje-yonetim-becerileri/feed/ 0
ERP İmplementasyonlarının %15’inde Yazılıma Hiç Uyarlama Yapılmıyor /erp-implementasyonlari-yazilim-uyarlama/ /erp-implementasyonlari-yazilim-uyarlama/#respond Sat, 03 Sep 2016 08:16:22 +0000 /?p=3378 erp-uyarlama-yapmama-orani

Panaroma Consulting firmasının 2011 yılında yayınladığı araştırmaya göre, dünyadaki ERP implementasyonlarının %15’inde ERP yazılımına hiç uyarlama yapılmıyor.

Evet, doğru duydunuz, bazı firmalar ERP yazılımına hiç uyarlama yapılmıyor. Doğrudan, olduğu gibi kullanıyor.

ERP yazılımına hiç uyarlama yapılmadan bir firmaya kurulmasına “Vanilla Implementation” denir. Avantajları ve dezavantajları vardır.

Eğer ERP yazılımınızı hiç uyarlama yapmadan kullanırsanız elde edeceğiniz avantajlar;

  • Kurulum maliyeti düşük olur çünkü uyarlama için gereken danışmanlık/geliştirme maliyetlerini bertaraf edersiniz,
  • Kullanım maliyeti düşük olur çünkü yazılımda çıkan güncellemeleri sisteminize yüklerken uyarlamalarınızı gözden geçirmenize gerek kalmaz, güncellemeleriniz daha sancısız olur,
  • ERP yazılımının sunduğu best-practice’leri firmanıza kazandırmış olursunuz,
  • Kurulum süreniz kısalır.

 

Eğer ERP yazılımınızı hiç uyarlama yapmadan kullanırsanız karşılaşacağınız dezavantajlar;

  • Firmanıza özgü, firmanızı daha rekabetçi kılan iş yapma biçimlerini terk etmeniz gerekecektir, bu da işlerinizi daha yavaş yapmanıza yol açabilir,
  • Çalışanlarınızın ve yöneticilerinizin bir kısmı know-how kaybettiğinizi düşünecek, bazı önemli eski çalışma yöntemlerinin ERP yazılımına yansıtılmamasının şirkete güç kaybettirdiğini savunacaktır, bu da bazı kilit çalışanlarınızı ve yöneticilerinizi kaybetmenize yol açabilir,
  • Firmanız çok özel işler yapıyorsa, hızlı yeni ürünler çıkartıyor veya proje bazlı işler alıyorsa, ERP yazılımınız bu tür işlere ayak uyduramayacak ve işlerinizi takip etmenizi kolaylaştırmayacaktır.

 

Tavsiyemiz, firmanızın iç yapısını ve süreçlerini iyi incelemenizdir. Bazı süreçlerin yönetiminde ERP yazılımınıza uyarlamalar yapmalı, bazı süreçler içinse süreçlerinizi ERP yazılımına göre revize etmelisiniz.

Evet, düşündüğünüz gibi, bu denge kritik bir denge. Bu dengeyi bulmak zor. ERP yazılım sağlayıcınız bu dengeyi bulmanızda ve korumanızda size yardımcı olmalı, yol göstermeli.

 

]]>
/erp-implementasyonlari-yazilim-uyarlama/feed/ 0
ERP yazılımı sadece çok büyük inşaat şirketlerine mi uygundur? Orta ölçekli inşaat şirketleri de ERP yatırımından faydalanabilirler mi? /erp-yazilimi-sadece-cok-buyuk-insaat-sirketlerine-mi-uygundur-orta-olcekli-insaat-sirketleri-de-erp-yatirimindan-faydalanabilirler-mi/ /erp-yazilimi-sadece-cok-buyuk-insaat-sirketlerine-mi-uygundur-orta-olcekli-insaat-sirketleri-de-erp-yatirimindan-faydalanabilirler-mi/#respond Sat, 27 Aug 2016 10:55:02 +0000 /?p=3366 ERP yazılımı firmaların iş süreçlerini ve iş kurallarını yönetmelerine yardımcı olur. İster çok büyük, ister büyük, isterseniz orta ölçekli bir inşaat şirketi olun, ERP yazılımından faydalanabilirsiniz.

Çok büyük inşaat şirketlerinin ERP sistemi olmadan uzun süre ayakta kalmaları neredeyse mümkün değildir. Çünkü çok büyük bir inşaat hacminin doğurduğu riskler de çok büyüktür. Ancak orta ölçekli inşaat şirketleri de hızla ERP yatırımı yapmaktadır. Rekabet her geçen gün artıyor. Maliyetleri kontrol altına alma, büyümeye devam edebilme için iyi bir sistem kurmak şart. Planlama, satınalma, depo, hakediş, muhasebe, finans, ekipman, personel, bordro gibi ana iş süreçlerinizi kontrol altına alırsanız, büyümenizi karlı bir şekilde sürdürebilecek bir altyapıya kavuşabilirsiniz.

İnşaat ERP Sık Sorulan Sorular - Cover

]]>
/erp-yazilimi-sadece-cok-buyuk-insaat-sirketlerine-mi-uygundur-orta-olcekli-insaat-sirketleri-de-erp-yatirimindan-faydalanabilirler-mi/feed/ 0
ERP İmplementasyonlarının %53’ünde Aşamalı Geçiş Uygulanıyor /erp-implementasyonu-asamali-gecis/ /erp-implementasyonu-asamali-gecis/#respond Sat, 13 Aug 2016 08:31:14 +0000 /?p=3371 erp-asamali-gecis-orani

Panaroma Consulting’in 2011 yılında yaptığı araştırmaya göre, gerçekleştirilen ERP implementasyonlarının %53’ünde aşamalı geçiş gerçekleştiriliyor.

Aşamalı geçiş nedir? En sade tabiriyle, bir firmanın satın aldığı ERP sisteminde firmasına uygun tüm modülleri aynı anda kullanmaya başlaması yerine, bazı modüllerini ileri bir tarihte kullanmaya başlamasıdır.

%53 oldukça büyük bir orandır. ERP sistemlerinin en büyük vazifesinin bir şirketin tüm iş süreçlerini entegre etmesi ve tek elden yönetilmesini sağlaması olduğu düşünülürse, aşamalı geçişin tercih edilmemesi gerektiği anlaşılabilir. Bir firmanın aşamalı ERP geçişi yapmasının avantajları da vardır, dezavantajları da.

Avantajları,

  • İmplementasyonda kurumsal değişimle ilgili risklerin azaltılması (tüm birimlerin bir anda ERP sistemine geçmesi istendiğinde bazı birimler isyan etmekte ve değişime direnç göstermektedir),
  • İş sürekliliğinin sekteye uğrama riskinin azaltılması (kabul edelim, ERP büyük bir iştir ve eğer tüm birimler aynı anda tek sisteme geçerlerse geçiş aşamasında süreçlerin aksama ve operasyonları sekteye uğratma riski vardır),
  • İmplementasyon maliyetlerinin zamana yayılması (Aşamalı geçiş yaparken lisans ücretini öteleme imkanınız, danışmanlık bedellerini zamana yaymanız mümkün olabilir)

Dezavantajları,

  • Tüm birimler aynı anda ERP sisteminde çalışmadığı için ERP sisteminizden beklediğiniz verimliliği tam anlamıyla alamazsınız,
  • Bazı birimleriniz ERP sisteminizi kullanmadığı için kullanan birimlerin de iç isyan çıkararak ERP sistemini kullanmayı bırakmaları riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz,
  • İmplementasyon maliyetlerini zamana yaysanız da, toplam sahip olma maliyetiniz biraz daha yüksek olabilir.

 

ERP sistemine aşamalı geçiş mi yapacaksınız, yoksa birden mi geçiş yapacaksınız, bu firmanızın dinamiklerine ve karşılaştığı durumlara bağlı olarak değişir. Aşamalı geçişin avantajlarını ve dezavantajlarını iyi tartın.

]]>
/erp-implementasyonu-asamali-gecis/feed/ 0
ERP yatırımımızın geri dönüşünü ne zaman almaya başlarız? /erp-yatirimimizin-geri-donusunu-ne-zaman-almaya-baslariz/ /erp-yatirimimizin-geri-donusunu-ne-zaman-almaya-baslariz/#respond Thu, 11 Aug 2016 07:04:20 +0000 /?p=3369 ERP sisteminizi kullanıma aldığınız anda yatırımınızın geri dönüşünü almaya başlarsınız.

Eğer kurulum sırasında çok büyük mantık hataları yapmadıysanız, kullanıma başladığınız birinci gün itibariyle fayda sağlamaya başlarsınız. Bütçe kontrol denetimleri devreye girecek, ödemeleriniz kontrol altına alınacaktır. Depo girişleriniz, çıkışlarınız, malzeme sarflarınız daha iyi takip edilebilir olacaktır.

Raporların verilerle dolması ve anlamlı bir hale gelebilmesi birkaç ayı bulacaktır.

Kullanmaya başladıktan birkaç ay sonra yönetiminizin taleplerine cevap veren raporları tek tuşla almaya başlayınca hem yönetiminiz hem de çalışma ekipleriniz çok memnun olacaktır.

Maddi kayıpların önlenmesi, bütçelerin daha sıkı kontrol edilip gereksiz masrafların önüne geçilebilmesi, süreçlerinizin hızlanması yatırımınızın bir yıl içinde bile kendini geri ödemesine yol açabilir.

İnşaat ERP Sık Sorulan Sorular - Cover

]]>
/erp-yatirimimizin-geri-donusunu-ne-zaman-almaya-baslariz/feed/ 0