maliyet takibi – e-MOR Wed, 17 Jun 2020 13:15:54 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.18 /wp-content/uploads/2015/02/152-150x150.png maliyet takibi – e-MOR 32 32 İnşaat Şirketlerinin ERP Sistemleriyle İlgili 14 Temel İhtiyacı /insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/ /insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/#respond Fri, 22 Apr 2016 09:14:43 +0000 /?p=3209 10 yılı aşkın süredir yüzlerce inşaat şirketinde yaptığımız araştırmaların sonucunda inşaat şirketlerinin ERP sistemleriyle ilgili 14 temel ihtiyacını tespit ettik. Bu yazımızda 14 temel ihtiyacı ve detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

İnşaat Şirketleri İçin e-MOR ERP

Temel İhtiyaç 1: Artan rekabete ve azalan marjlara rağmen karlılığınızı artırma ihtiyacı.

İnşaat sektöründe rekabet her geçen gün daha da keskinleşiyor. Her geçen gün daha fazla sayıda yerli ve yabancı oyuncu sektöre girerek sizin gelirlerinizi ve marjlarınızı tehdit ediyor. Bu ortamda daha rekabetçi olmalı, mali yapınızı güçlendirmeli ve karlılığınızı yükseltmelisiniz. Rakiplerinizden geri kalmamanız, rakiplerinizin önüne geçmeniz ve yurt içinde ve yurt dışında daha rekabetçi olmanız için iyi bir sisteme sahip olmalısınız. Süreçlerinizi iyileştirmeli, verimliliğinizi artırmalısınız.

Temel İhtiyaç 2: Verimliliği yükseltme ihtiyacı.

Projelerinizi planladığınız zamanda planladığınız bütçeyle tamamlayabilmeniz, iş hacminizi büyütebilmeniz, karlılığınızı koruyabilmeniz için verimliliğinizi artırmalısınız. Kaynaklarınızı daha verimli yönetebildiğinizi, işlerinizi daha kısa sürede daha düşük bütçelerle tamamlayabildiğinizi, aksaklıkların önüne geçebildiğinizi düşünün. Kaynaklarınızı daha iyi yöneterek, şantiyeleriniz ile merkeziniz arasındaki bilgi akışını artırarak, departmanlarınız arasındaki koordinasyonu güçlendirerek verimliliğinizi artırmalı ve kar marjınızı yükseltmelisiniz.

Temel İhtiyaç 3: Güçlü bir raporlama sistemi ihtiyacı.

Yöneticilerinizin ihtiyaç duydukları bilgileri doğru zamanda doğru bir şekilde önlerine otomatik olarak sunabilmelisiniz. Şantiyelerinizde neler olduğunu, ilerleme gerçekleşmelerini, maliyet gerçekleşmelerini, performans değerlerinizi, finansal durumunuzu, depolarınızın durumlarını, nakit akışınızı ve nakit akışı öngörülerinizi, kaynaklarınızın durumlarını, kritik performans alanlarınızı ve daha bir çok kritik bilgiyi tek bir tuşla anlık olarak görebilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 4: Güvenilir ve tutarlı bilgi ihtiyacı.

Eğer entegre bir ERP sisteminiz yoksa şirketinizle, projelerinizle, maliyetlerinizle ve faaliyetlerinizle ilgili tutarlı ve güvenilir bilgiye erişmeniz neredeyse imkansız. Verilerinizi arayıp birleştirmekle, temizlemeye çalışmakla zaman kaybetmemelisiniz. Verileriniz bir yerde kayıt altına alınmalı, daha sonra diğer departmanlarınız tarafından kullanılabilmeli. Verilerinizi biriktirerek bilgiye dönüştürebilmeli, yöneticilerinizin alacakları kararlara ışık tutmasını sağlayabilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 5: Şantiyelerinizin duraksamamasını sağlama ihtiyacı.

Şantiyeleriniz bir çok sebepten duraksıyor olabilir. Bu duraksamalar proje teslimatlarınızda gecikmelere yol açar. Gecikmeler sizin için bütçelenmemiş maliyet demektir ve karlılığınızı tehdit etmektedir. Proje teslimatlarınızı geciktirecek duraksamaların önüne geçmelisiniz. Şantiyelerinizin merkezinizle entegre olmasını sağlamalısınız. Şantiyelerinizi merkezinizden anlık olarak izleyebilmelisiniz. Şantiyelerinizden gelen talepleri otomatik olarak merkezinizde ilgili kişilerin önüne düşürmeli ve hızla doğru kararların alınmasını sağlayarak şantiyelerinizin bekleme süresini kısaltmalısınız. Şantiyelerinizde ne zaman hangi kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu yakından takip ederek nereye hangi kaynağın ne zaman sağlanması gerektiğini çok rahat bir şekilde yönetebilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 6: Maliyetleri yakından takip etme ve gereksiz maliyetlerin önüne geçme ihtiyacı.

Maliyetlerinizi çok yakından takip edebilmeli, derinlemesine inceleyebilmelisiniz. Maliyetlerinizi öngörebilmeli, planlayabilmeli, planlanmamış maliyetleri tespit edebilmeli ve gerçekleşen maliyetlerinizle planladığınız maliyetleri her an detaylı olarak karşılaştırabilmelisiniz. Mali yapınızı iyileştirerek karlılığınızı artırabilirsiniz. Aynı anda çok sayıda proje yürütüyorsanız, büyük projeler yürütüyorsanız, maliyetlerinizde en ufak sapmalar bile size milyonlarca dolarlık kayıp olarak yansıyabilir. Maliyetlerinizi kontrol altında tutabileceğiniz bir maliyet yönetim sistemi kurarak şirketinize milyonlarca dolarlık tasarruf sağlayabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 7: Nakit akışını kontrol altında tutma ihtiyacı.

Nakit akışının önemi ile ilgili çok güzel bir deyiş vardır. Karsızlık kanser gibidir, yavaş yavaş zaman içinde öldürür. Nakit akışı ise kalp krizi gibidir, faturaları ödeyemezsiniz, bir gecede öldürür. Birçok inşaat şirketi nakit akışı ile ilgili riskler taşımakta. Nakit akışınızı öngörebilmeli, planlayabilmeli ve her an detaylı bir şekilde takip edebilmelisiniz. Nakit hareketlerinizi kontrol altına alarak daha başarılı olabilir, daha huzurlu bir çalışma hayatına kavuşabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 8: Kaynakları verimli yöneterek zaman ve para kayıplarının önüne geçme ihtiyacı.

Hangi şantiyenizde ne zaman hangi kaynağa ihtiyacınız var? İhtiyaç duyulan bir kaynak tam ihtiyaç duyulduğu anda sahada oluyor mu? Kaynaklarınızı israf mı ediyorsunuz yoksa tam verimlilikle mi kullanıyorsunuz? Kaynak ihtiyaçlarınızı öngörebilmeli, kaynak planlaması yapabilmeli ve kaynaklarınızı etkili yönetebilmelisiniz. Böylece şantiyelerinizin durmasının önüne geçebilir, gereksiz satın alımları engelleyebilir, elinizdeki kaynaklardan tasarruflu bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 9: Büyümenin kaosa dönüşmesini engelleme ve büyümeyi sağlıklı yönetme ihtiyacı.

İş hacminizi büyütmeniz beraberinde zorluklar getirmemeli. Büyümeniz kaosa dönüşmemeli. İş hacminizi artırırken karlılığınızı da artırabilmelisiniz. Büyümeyi sürdürülebilir hale getirebilmelisiniz. Süreçlerinizi standartlaştırarak tek bir platformda yönetirseniz büyümeyi başarılı gerçekleştirebilirsiniz. Standart süreçlere sahip olduğunuz zaman yeni işe aldığınız çalışanları da hızla üretken hale getirebilirsiniz. Tüm çalışanlarınızın aynı kalitede çalıştıklarından, istismarlar yapmadıklarından emin olabilirsiniz. Tüm şirketinizin belirlediğiniz kurallar ve politikalar dahilinde çalıştığından emin olabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 10: Dağınık yapının getirdiği hantallıktan kurtulma ve entegre yapının hızlılığını yakalama ihtiyacı.

Süreçlerinizi tek bir platformda yönetmiyorsanız, şirketinizin farklı yerlerinde farklı paket programlar kullanıyorsanız, spreadsheet dosyaları üzerinden çalışıyorsanız dağınık yapının getirdiği büyük problemleri yaşıyorsunuz demektir. Süreçlerinizi tek bir platformda entegre yönetirseniz birçok probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm süreçlerinizi tek bir platformda kayıt altına almalı ve raporlarınızı tek bir platformdan almalısınız. Şantiyeleriniz ve merkeziniz arasında entegrasyon köprüsü sayesinde tüm şirket tek bir vücut olarak çalışabilirsiniz. Günümüz dünyasında en önemli meziyet hızlı hareket edebilmektir. Entegrasyon sizi hiç olmadığınız kadar hızlandıracaktır.

Temel İhtiyaç 11: Geçmiş deneyimlerden yararlanma ihtiyacı.

Gerçekleştirdiğiniz her proje bir sonraki projeniz için deneyim kaynağı olmalı. Elde ettiğiniz deneyimleri yeni projelerinizde kullanarak karlılığınızı artırmalısınız. Geçmiş projelerinizde oluşturduğunuz deneyimleri çalışmalarınıza yansıtarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Birim fiyat analizleri, geçmiş satın alma koşulları, tedarikçilerinizin ve taşeronlarınızın performansları, aktivite bazlı performans analizleri, kilit performans alanları, birim fiyatların zamana, mevsimlere, ülkelere, şehirlere göre dalgalanmaları, ödeme alışkanlıkları vb. birçok bilgiden yeni projelerinizde yararlanabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 12: Karmaşadan ve belirsizlikten uzaklaşma ihtiyacı.

Önünüzü görebilmelisiniz. Projelerinizde şu anda ne oluyor, ne olmalıydı, maliyet gerçekleşmeleriniz ne durumda, planladığınız maliyetlerinizle gerçekleşen maliyetleriniz arasında ne kadar fark var, varlıklarınız ne durumda, vb. birçok bilgiye anlık olarak erişebilmeli, belirsizlikleri ortadan kaldırabilmelisiniz. İş kuralları oluşturmalı, süreçlerinizin belirlediğiniz iş akışları ve iş kuralları çerçevesinde sorunsuz işlemelerini sağlamalısınız. Çalışanlarınızın yetkilerini etkili yönetebilmeli, belirlediğiniz yetkilerin dışına çıkmadıklarından emin olmalısınız.

Temel İhtiyaç 13: Taşeronlarla, tedarikçilerle, işverenlerle, müşterilerle, iş ortaklarıyla, kurumlarla ve personelle ilişkileri etkili yönetme ihtiyacı.

Çok sayıda taşeronla, tedarikçiyle, işverenle, kurumla çalışıyor olabilirsiniz. Bu durum bir kaos oluşturmamalı. İlişkide bulunduğunuz tüm kurumlarla ve kişilerle etkili ve hızlı çalışmalar yapabilmelisiniz. Çalışanlarınız ve yöneticileriniz bu kurum ve kuruluşlarla ilgili yetkileri dahilindeki tüm bilgilere anlık olarak erişebilmeli. Göndermeniz gereken tüm bilgilieri otomatik olarak üretebilmeli ve profesyonel bir formatta ilgili kurumlarla ve kişilerle paylaşabilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 14: Erken uyarı mekanizmaları kurarak riskleri yönetme ihtiyacı.

Sizin için kritik konuları belirleyebilmeli, bu konularla ilgili erken uyarı mekanizmaları kurarak riskleri önceden tespit edebilmelisiniz. Gerekli hamleleri zamanında yaparak birçok gereksiz maliyeti bertaraf edebilirsiniz. Daha düzenli çalışabilir, aksaklıkların oluşmasını önleyebilirsiniz. Erken uyarı mekanizmaları sayesinde yapmanız gereken işleri hep zamanında tamamlamanız hayal değil.

]]>
/insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/feed/ 0
e-MOR ERP sistemi proje maliyetlerinizi takip etmenize çok yardımcı olacak /e-mor-erp-sistemi-proje-maliyet-takibi/ /e-mor-erp-sistemi-proje-maliyet-takibi/#respond Fri, 22 Jan 2016 16:11:20 +0000 /?p=3173 e-MOR ERP sistemi proje maliyetlerinizi takip etmenize çok yardımcı olacak

Eğer aynı anda birden fazla sayıda projeyi yürüyorsanız, üstüne üstlük projeleriniz farklı coğrafyalardaysa, projelerinizin bütçelerini ve maliyetlerini takip etmeniz için iyi bir ERP sistemi kullanmanız şart.

e-MOR ekibi olarak 13 yıldır büyük ve orta ölçekli inşaat şirketlerine farklı coğrafyalarda ERP yazılımı desteği veriyoruz.

İnşaat şirketlerinin farklı coğrafyalarda yürüttükleri projelerinin maliyetlerini detaylı ve konsolide bir şekilde takip etmeye çalışırken yaşadıkları zorlukları biliyoruz.

e-MOR ERP sistemini kullanarak projelerinizin maliyetlerini aktivite, kaynak bazında detaylı takip edebilir, konsolide bir şekilde proje portföyünüzün maliyetlerini de izleyebilirsiniz.

inşaat erp sistemi

e-MOR ERP sistemiyle malzeme maliyet takibi

e-MOR ERP sistemi içerisinde çok sayıda inşaata özgü süreç barındırmaktadır. Projelerinizin aktivitelerinde kullanacağınız malzemelerin maliyetlerini bütçelendirip detaylı olarak takip edebilirsiniz.

Malzeme kaynağını ne kadar birim fiyata aldınız, ne zaman kimden aldınız, önceki projelerinizde ne kadar birim fiyata mal etmiştiniz görebilirsiniz.

Hangi aktivitede hangi malzemeden ne kadar planlamıştınız, ne kadara mal oldu gibi sorguları yapabilirsiniz. Depolarınızda duran malzemelerin maliyetlerini de kolayca görebilirsiniz.

e-MOR ERP sistemiyle taşeron maliyet takibi

Taşeronlarınızdan aldığınız malzeme, işçilik gibi hizmetlerin maliyetlerini de detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz. e-MOR ERP sistemi içerisinde detaylı bir taşeron maliyet yönetimi uygulaması barındırmaktadır. Taşeron maliyetlerini taşerona verdiğiniz kalemlerin bütçeleriyle kıyaslayabilirsiniz. Taşeron maliyetlerini oluşturan hakedişleriniz sistemden otomatik olarak hesaplanmaktadır. Taşeron sözleşmelerinden ve sahadaki imalatlardan hareketle, ilgili kesintileri ve yansıtmaları otomatik olarak yaparak maliyetleri hesaplayan e-MOR, taşeron maliyetlerinizi takip etmenizi kolaylaştıracak.

e-MOR ERP sistemiyle personel maliyet takibi

Personelinizin – ister beyaz yaka olsun ister mavi yaka – maliyetlerini de e-MOR ERP sistemi sayesinde kolayca takip edebilirsiniz. Bir projede hangi aktivite hangi personel ne kadar iş yaptı takip edebilir, aktiviteye yansıyan personel maliyetlerini de görebilirsiniz. Ayrıca, beyaz yaka personelinizin maliyetlerini de eğer isterseniz, belirlediğiniz dağıtım katsayı anahtarını kullanarak proje aktivitelerinize dağıtabilirsiniz.

e-MOR ERP sistemiyle makina-ekipman maliyet takibi

Eğer projelerinizde makina-ekipman varlıkları kullanıyorsanız, bu varlıklarınızın da maliyetlerini aktivite bazında takip etmelisiniz. Hangi aktivitede hangi iş makinasını ne kadar kullandınız takip edebilir, o aktiviteye makina maliyetlerini yansıtabilirsiniz. Bakım, onarım, yakıt, amortisman gibi giderlerinizi proje aktivitelerinize sağlıklı bir şekilde yansıtabilirsiniz.

e-MOR ERP sistemiyle genel gider takibi

e-MOR ERP sistemi sayesinde direkt giderlerinizi takip edebildiğiniz gibi, endirekt giderlerinizi de detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz.

e-MOR sayesinde aktivite bazında planlanan bütçe – gerçekleşen maliyet kıyaslamasını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sayede projelerinizin maliyetlerini yakından takip edebilir, gereksiz maliyetlerin önüne geçebilir, karınızı artırabilirsiniz.

]]>
/e-mor-erp-sistemi-proje-maliyet-takibi/feed/ 0
İnşaat proje maliyetlerinizi kısa zamanda nasıl daha iyi takip eder hale gelebilirsiniz? /insaat-proje-maliyet-takibi/ /insaat-proje-maliyet-takibi/#respond Mon, 30 Nov 2015 13:11:37 +0000 /?p=3100 İnşaat proje maliyetlerinizi kısa zamanda nasıl daha iyi takip eder hale gelebilirsiniz?

Projelerinizin maliyetlerini kısa zamanda daha iyi takip eder hale gelebilirsiniz.

Bunun için merkezi bir proje bütçe ve maliyet kontrol sistemi kurmanız ve çalışanlarınıza prosedürleri öğretmeniz gerekli.

Proje Bütçe Yönetimi
Proje Bütçe Yönetimi

Proje bütçe ve maliyet sistemi kurun

Projelerinizin bütçelerini oluşturduğunuz sistemle gerçekleşen maliyetleri tuttuğunuz sistemin birbirinden farklı olması büyük sıkıntılara yol açar. Bütçeleri ve maliyetleri takip edebilmeniz için planlama ve gerçekleşme kısımlarını entegre etmelisiniz. Örneğin, e-MOR ERP sistemi MS Project ve Primavera planlama araçlarıyla tam entegredir. e-MOR’un hazır entegrasyonunu kullanarak MS Project ve Primavera’da yaptığınız bütçeleri ERP sistemine aktarabilir, gerçekleşenleri bütçelerle kıyaslayabilir ve detaylı raporlar alabilirsiniz. Proje bütçe ve maliyet sistemi temel olarak 3 bileşenden oluşur: Yazılım sistemi (veya birden fazla yazılım sistemi ve bu sistemlerin entegrasyonu), prosedürler (talep nasıl oluşturulacak, personel puantajı nasıl toplanacak, ekipman puantajı nasıl toplanacak, sipariş nasıl kaydedilecek, fatura nasıl işlenecek, hakediş nasıl hesaplanacak, vb.), görev paylaşımı, raporlar (bütçe ve maliyet takibi rapor formatlarının oluşturulması, raporların oluşturulması, vb.)

Şantiyelerinizle merkeziniz arasındaki veri akışını artırın

Şantiyelerinizle merkeziniz arasındaki veri akışı maliyet takibiniz için hayati önem taşıyor.

Şantiyeleriniz bütçelerinizin revize olmuş hallerini görebilmeli, bütçelerine göre taleplerini, siparişlerini oluşturabilmeliler. Faturalarını işlediklerinde bunu merkezinizden takip edebilmelisiniz. Gerçekleştirilen işlemlerden merkez muhasebenizin anında haberi olması gerekir. Maliyet doğuran her türlü hareketi merkezinizden rahatça izleyebilmeniz ve gerekli yerlerde müdahale edebilmeniz gerekir.

Tüm bunları kağıt ortamında gerçekleştiremezsiniz. Şantiyelerinizle merkez ofisinizi entegre etmeli, aynı yazılım sistemini kullanmalarını sağlamalısınız.

Şantiyeleriniz taleplerini sisteminiz üzerinden göndersin

Satınalma, sipariş, fatura, ödeme, avans gibi taleplerinizin kağıt ortamında veya email üzerinden gelmesi birçok aksaklığa yol açmıyor mu?

Kağıt ortamında veya email ortamında gelen talepler süreçlerin işleyişini yavaşlatır. Talepler kişilerin önünde uzun süre bekleyebilir. Kaybolabilir. Takip edilmesi yoğun çaba gerektirebilir. Eğer talep sürecinizi hızlandırmak ve kolaylaştırmak istiyorsanız şantiyeleriniz taleplerini merkeze sisteminiz üzerinden göndermeli. Bu sayede taleplerin bütçeyle uyumunu kontrol edebilir ve bütçe uyumsuzluklarını daha rahat fark edebilirsiniz.

Gerçekleşen maliyet raporlarını sisteminizden alın

Gerçekleşen maliyetlerinizi takip edebilmeniz için ihtiyaç duyduğunuz raporları sisteminizden almanız en sağlıklı yöntemdir.

Maliyet verileri sisteminizin veritabanında saklandığı için daha tutarlıdır. Ayrıca, üzerinde manipülasyon yapılması çok zordur. Verilerde kimin ne değişiklik yaptığı görülebilir. Bu sayede maliyetlerinizi sisteminizden aldığınız raporlarla takip etmelisiniz.

Ayrıca, birçok yöneticiniz her an ofiste değil. Ofis dışında da proje maliyet verilerini takip etmek istemeleri son derece doğal. e-MOR ERP sisteminin tablet tabanlı Yönetici Bilgi Panoları (Dashboards) çözümü ile yöneticileriniz tabletlerinden proje maliyet verilerine rahatça erişebilirler.

Genel giderlerinizi sisteminizde takip edin ve aktivitelere otomatik dağıtın

Evet, genel giderleriniz sizin önemli maliyet kalemleriniz. Ve genel giderlerinizi rahat bir şekilde proje aktivitelerine yansıtmak istemeniz son derece doğal.

Genel giderlerinizi proje aktivitelerine dağıtabilmek için genel giderlerinizi sisteminizde takip etmeli ve aktivitelere dağıtabilmelisiniz. Genel gider dağıtım katsayıları oluşturarak genel giderlerinizi sisteminiz içerisinde otomatik olarak aktivitelere dağıtabilirsiniz.

Bu sayede genel giderlerinizi de aktivite bazında takip etmenizdeki zorlukları ortadan kaldırabilirsiniz.

Personel maliyetlerinizi sistemden takip edin ve aktivitelere kolayca dağıtın

Hangi personeliniz hangi aktivitede ne kadar süre çalıştı bilgisini sisteminizde takip etmeniz gerekli.

Personel puantaj formu kullanarak personellerin hangi aktivitede ne kadar çalıştıkları bilgisini toplayabilirsiniz.

Personel puantajlarından hareketle sisteminiz otomatik olarak personel maliyetlerini proje aktivitelerine dağıtabilir. Siz de personel maliyetlerinizin aktivitelerinize yansımasını rahatça görebilirsiniz.

Makina-ekipman maliyetlerinizi sistemden takip edin ve aktivitelere kolayca dağıtın

Tıpkı personel maliyetlerinizi aktivite bazında takip ettiğiniz gibi makina ekipman maliyetlerinizi de aktivite bazında takip etmeniz gerekli.

Hangi makinanızın hangi aktivitede ne kadar süre çalıştığı bilgisiniz sisteminizde takip etmelisiniz.

Makina ekipman puantaj formu kullanarak makinaların hangi aktivitelerde ne kadar çalıştıkları bilgisini toplayabilirsiniz.

Makina ekipman puantajlarından hareketle sisteminiz otomatik olarak makina ekipman maliyetlerini proje aktivitelerine dağıtabilir.

Prosedürlerinizi ekibinize benimsetin

Proje maliyetlerinizi daha iyi takip edebilmeniz için sistemlerinizi kurmanız yetmez.

Sistemlerinizi çalıştıracak, prosedürlerinizi uygulayacak motive çalışanlara ihtiyacınız var.

Günün sonunda, sisteme ne verirseniz onu alırsınız. Şantiye ve merkez ofis çalışanlarınızın görev ve sorumluluklarını belirleyin. Maliyet verilerini toplayadığınız prosedürlerinizi, örneğin puantajlar, hakedişler, faturalar, siparişler, vb. çalışanlarınıza çok iyi benimsetin. Sistemin kullanımını da çok iyi öğretin.

]]>
/insaat-proje-maliyet-takibi/feed/ 0
Proje Maliyet Raporlarınızı Tabletinizden İncelemenin Keyfini Çıkardığınızı Hayal Edin /proje-maliyet-raporlarinizi-tabletinizden-incelemenin-keyfini-cikardiginizi-hayal-edin/ /proje-maliyet-raporlarinizi-tabletinizden-incelemenin-keyfini-cikardiginizi-hayal-edin/#respond Mon, 30 Nov 2015 08:33:28 +0000 /?p=3096 Proje Maliyet Raporları İçin Tablet Tabanlı Yönetici Bilgi Panoları

Sağlıklı ve güncel maliyet bilgilerinizi takip etmeniz sizin için önemli.

Proje maliyet bilgilerinizi takip edebilmeniz için iyi bir maliyet kontrol sistemi kurmanız şart.

Günümüzde modern ve etkili bir proje maliyet kontrol sistemi aşağıda sıraladığımız 3 özelliği taşımalı:

  • Proje maliyet bilgileriniz güncel olmalı,
  • Proje maliyet bilgileriniz sağlıklı olmalı,
  • Proje maliyet bilgilerinize kolayca erişebilmelisiniz.

Proje Maliyet Takibi ve ERP Sistemi

Proje maliyet takip sisteminizin yukarıdaki özellikleri taşıması için merkezi bir ERP sistemi veritabanına sahip olmanız gerekli.

Veriler ERP sisteminize işlendiğinde tek bir veritabanında birikmiş olur. Verilerin üzerinde art niyetli veya yanlışlıkla oynamalar yapma, hatalar yapma olasılığını minimuma indirmiş olursunuz. Bu sayede verilerinizin güncelliğini ve gerçekleri yansıtmasını sağlayabilirsiniz. Hangimiz yanlış veya atıl veriler içeren bir rapora bakmak isteriz ki?

Verilerinizi ERP sisteminizde topladıktan sonra, verilerinizi kullanabileceğiniz raporlama sistemini oluşturmaya sıra gelir.

Proje maliyet verilerinizi işinize yarayacak, kolay anlayabileceğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz derinlikte görebileceğiniz rapor formatına aktarmanız gerekir.

e-MOR Yönetici Bilgi Panolarıyla Proje Maliyet Takibi

e-MOR’un size iyi bir haberi var. e-MOR ERP sistemi inşaat şirketlerine yönelik güçlü bir raporlama sistemi barındırmaktadır. Proje maliyetlerinizle ilgili çok sayıda hazır rapor vardır. Ayrıca, kendi ihtiyaçlarınıza göre yeni raporlar üretebilir veya mevcut raporlarda değişiklikler gerçekleştirebilirsiniz.

Günümüzde yöneticiler her an ofiste değil. Ayrıca, teknolojinin imkanları da gelişti. Yöneticileriniz ofis dışındayken de tabletten erişebilecekleri Yönetici Bilgi Panolarına sahip olabilirsiniz. Proje maliyetlerinizi ister özet ister detay olarak takip etmek için e-MOR Yönetici Bilgi Panoları’nı (Dashboards) kullanabilirsiniz.

e-MOR Yönetici Bilgi Panolarında

vb. bilgilere ulaşabilirsiniz.

]]>
/proje-maliyet-raporlarinizi-tabletinizden-incelemenin-keyfini-cikardiginizi-hayal-edin/feed/ 0