depo yönetimi – e-MOR Wed, 17 Jun 2020 13:15:54 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.18 /wp-content/uploads/2015/02/152-150x150.png depo yönetimi – e-MOR 32 32 e-MOR İnşaat ERP ile Depo Yönetimi /insaat-erp-depo-yonetimi/ /insaat-erp-depo-yonetimi/#respond Mon, 01 Feb 2016 12:38:48 +0000 /?p=3191 e-MOR Depo Yönetimi Sistemi

Depolarınızı Kontrol Altına Alın

e-MOR ERP sistemini kullanarak iyi bir depo ve stok yönetimi yapın ve depolarınıza tam anlamıyla hakim olun. Şantiyeleriniz dünyanın neresinde olursa olsun, şantiyelerinizin depolarıyla ilgili durumu sorgulayabilirsiniz. e-MOR ERP sistemi, inşaat şirketinizin merkez, bölge ve şantiye depolarını daha iyi yönetmenize yardımcıdır. Depolarınızdaki durumu takip edebilir, malzemelerinizin hareketleri takip edebilir, etkili bir depo yönetimi yapabilirsiniz.

Malzemelerinizi Daha Etkili Yönetin

Malzeme maliyetleri inşaat projelerinin önemli maliyet kalemlerindendir. Birçok inşaat şirketi gereksiz malzeme satın aldıklarını ancak ve ancak şantiye kapanırken fark etmekte ve iş işten geçmektedir. Gereksiz malzeme maliyetlerinin önüne geçmek, sahada ihtiyaç duyulandan çok daha fazla stoğu bünyede bulundurmamak için malzemelerinizi daha etkili yönetebilirsiniz.

Planlama – Satınalma – Depo – Muhasebe – Finans Entegrasyonunuzu Kurun

e-MOR ERP sistemi inşaat şirketinizde planlama, satınalma, depo, muhasebe, finans süreçlerinizi entegre etmenizi sağlar. Bu sayede hem gereksiz malzeme satın alımlarının önüne geçebilir, hem de ihtiyaç duyulan kadar malzemenin zamanında ilgili deponuzda olmasını sağlayabilirsiniz. Planlamadan başlayıp ödemeye kadar uzanan süreç zincirinizi entegre yönettiğinizde depolarınızla ilgili risklerinizi de hafifletmiş olacaksınız. Hangi deponuzda hangi malzemeden ne kadar var, hangi aktivitede hangi malzemeden ne kadar ihtiyaç var, ne kadar kullanıldı, tedarikçiye yapılması istenen ödeme talebinin faturası, depo girişi, sözleşme ve sipariş kıyaslamasında eksiklik var mı takip edebilirsiniz.

Kolay Kullanım

Depolarınızda ERP sistemini kullanacak eleman bulmakta zorlanacağınızı kara kara düşünmeyin. e-MOR ERP sisteminde depocularınızın kullanacakları depo yönetimi ekranları bellidir ve sadedir. Depocularınız yalnızca bu ekranları kullanırlar. Ekranlar kolay kullanım için ergonomilere sahiptir. Ve kısa sürede öğrenilebilmektedir.

Depo Girişleri

Depo girişlerinizi kolayca yönetebilirsiniz. Depo girişi sırasında teslim alınmamış siparişlerden seçerek ilgili siparişte beklenen malzemeleri ekrana getirebilir, onların girişini kolayca yapabilirsiniz. Tam teslimatların depo girişini gerçekleştirebildiğiniz gibi, parçalı teslimatların da depo girişlerini çok rahat gerçekleştirebilirsiniz.

Depo Çıkışları

Deponuzdan malzeme çıkışlarını gerçekleştirebilirsiniz. Malzemeyi bir deponuzdan çıkıp başka bir yere gönderebilirsiniz. Hangi tarihte hangi malzemelerin çıkışı olmuş rahatlıkla görebilirsiniz.

Malzeme Kullanımları

Malzemeleri ‘Malzeme Kullanım Fişi’ aracılığıyla sahada kullanıma verebilirsiniz. e-MOR ERP sistemi aktivite bazlı proje maliyet takibi yapmanızı sağlayan bir sistemdir. Eğer isterseniz hangi malzemeyi hangi aktivitede kullanıma çıktığınızı Malzeme Kullanım Fişi’nde işleyebilirsiniz. Bu sayede hangi aktivitede hangi malzemeden ne kadar kullanılacaktı, ne kadar kullanıldı mukayesesini e-MOR’daki proje yönetim raporları aracılığıyla yapabilirsiniz.

Depo Rezervasyonları

Bir şantiyenizde bir malzemeye ihtiyacınız var, ve bu malzeme başka bir deponuzda var. Eğer malzemeyi satın almak istemiyorsanız, depo rezervasyon sürecini kullanarak malzemenin bulunduğu depoda o malzemeyi rezerve edebilirsiniz. Rezervasyon talebi malzemenin bulunduğu deponun ilgili yetkilisinin önüne düşecek, uygun bulunduğu takdirde rezervasyon onaylanarak diğer depoya transfer edilecektir. Bu sayede stoklarınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

Depo Stok Raporları

e-MOR ERP sistemi içerisinde çok sayıda depo ve stok yönetimi raporu barındırmaktadır. Depolarınızla ve malzemelerinizle ilgili çok sayıda bilgiye bu raporlar sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu sayede depolarınıza ve malzemelerinize tam anlamıyla hakim olur, iyi bir depo ve malzeme kontrol sistemi kurmuş olur, gereksiz maliyetlerin önüne geçebilirsiniz.

]]>
/insaat-erp-depo-yonetimi/feed/ 0
Depolarınızı yönetirken bu hataları yapıyor musunuz? /depo-yonetimi-hatalar/ /depo-yonetimi-hatalar/#respond Thu, 26 Nov 2015 14:08:05 +0000 /?p=3094 Depolarınızı yönetirken bu hataları yapıyor musunuz?

Depo ve stok yönetimi nakit akışınıza ve karlılığınıza direkt olarak etki yapar. İyi depo ve stok yönetimi uygulamaları sayesinde nakit akışınızı iyileştirebilir ve maliyetlerinizi düşürebilirsiniz.

Birçok firma “Hangi depomuzda hangi üründen ne kadar var ince detayına kadar görebiliyoruz” demesi lazımken “Hangi depomuzda hangi stoktan ne kadar var bilemiyoruz, karışıklık içindeyiz” diyor. “Ne kadar stoğa ihtiyacımız varsa o kadar bulunduruyoruz” demek yerine “Gereksiz bir çok stok bulunduruyoruz, uzun süre de gereksiz stoğumuz olduğunun farkında olmuyoruz” diyor.

Neden Çoğu Firma Depo ve Stok Yönetiminde Hata Yapar?

Birçoğumuzun çalıştığı firmanın depo ve stok yönetiminde karışıklıklar yaşamasının nedenleri nedir? Neden bazı firmalar daha verimli çalışırken bazı firmalar stoklarıyla başa çıkmakta zorlanır? Neden bazen müşterinin verdiği siparişi yetiştirecek stoğumuz olmaz ve siparişi zamanında tamamlayamayız? Neden yapılması gereken bir imalat şantiye deposunda gerekli malzemenin kalmaması yüzünden yapılamaz ve şantiye durur?

Nedeni açık. Yapılması gereken bazı iyileştirmeler iş hayatının günlük koşuşturmasına kapılarak atlanabiliyor.

Eğer şirketiniz büyüyorsa, büyümenin getirdiği karmaşayla baş edebilmek için depo ve stok yönetiminizi gözden geçirmelisiniz. Günlük koşuşturmanızın ve karmaşanızın sebeplerinin başında depo ve stok yönetiminizi iyileştirmemeniz gelir. Depolarınızı ve stoklarınızı şirketiniz küçükken yönettiğiniz şekilde yönetmeye devam edemezsiniz.

Sektörünüze Uygun Depo ve Stok Yönetimi

Her sektör birbirinden farklıdır. Her sektörün depo ve stok yönetimiyle ilgili ihtiyaçları farklıdır.

Örneğin, bir inşaat şirketini ele alalım. İnşaat şirketinin farklı coğrafyalarda projeleri vardır. Farklı coğrafyalardaki projelerinde depolarının yanında merkezi ve bölgesel depoları vardır. Şantiyenin ilerlemesinin durmaması için (ki şantiyenin ilerlemesi durursa büyük mali kayıplar yaşanır) ihtiyaç duyulan malzemeler ihtiyaç duyulduğunda şantiyenin deposunda yeterli miktarda olmalıdır. Birçok inşaat şirketi şantiyelerindeki depolarda hangi malzemeden ne kadar kaldığını iyi bir şekilde takip edememektedir. Şantiyenin durmaması için gereksiz satınalmalar yapılır. Bazen malzeme yetişsin diye gemiyle göndermek yerine hava yoluyla göndermek zorunda kalınır ve büyük masraflar yapılır. Ve şantiye kapanırken bir de görülür ki depoda birçok malzeme atıl olarak kalmış.

Bir tarım şirketini ele alalım. Tarım şirketinin farklı coğrafyalarda topladığı ürünler vardır. Kimini kendisi yetiştirir kimini bölgedeki yetiştiricilerden satın alır. Hangi bahçeden ne kadar ürün geldiği, bu ürünlerin işlenip işlenmediği, nerede saklandığı gibi konuların takip edilmesi gerekir. Birçok tarım şirketinin hangi üreticiden ne kadar ürün geldiğini takip edemediği için üreticilere yanlış ve gereksiz ödemeler yaptığını görürüz. Müşterinin verdiği bir siparişe göre depolardaki ürünler sevkiyata hazırlanır veya bahçelerden ve üreticilerden toplanarak işlenir ve depolara alınır. Hangi müşteriye hangi sevkiyatta hangi ürünün ne birim maliyete geldiğinin hesaplanması gerekir ancak malesef birim maliyetlerin çoğu zaman yanlış hesaplanır.

Yukarıdaki iki örnekte de gördüğümüz gibi, çimento üreticisi, iplik kumaş üreticisi, medikal malzeme distribütorü, konfeksiyon şirketi, perakende satış zinciri, vb. farklı alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin depo ve stok yönetimiyle ilgili ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Prensipler aynıdır, ancak ihtiyaçlar ve yöntemler farklıdır.

Tam da bu noktada, firmanızın bulunduğu sektöre ve iş yaptığı koşullara uygun bir depo ve stok yönetimi sistemiyle çalışmalısınız.

Örneğin, inşaat şirketlerine yönelik e-MOR İnşaat ERP sisteminde depo ve stok yönetimi inşaat şirketlerinin ihtiyaçlarına dönüktür.

e-MOR’da depo ve stok yönetimi planlama, satınalma, sözleşme, hakediş, muhasebe, finans, personel, bordro, makina gibi süreçlerle entegredir. Şantiye depoları, merkez ve bölge depoları e-MOR’la yönetilir. Depo girişleri, malzeme sarfları, depo çıkışları, depo rezervasyonları başta olmak üzere depo ve stokla ilgili işlemler e-MOR’da çok rahat ve pratik bir şekilde yönetilir. Örneğin, taşeronlara verdiğiniz malzemeleri de takip edebilir, hakedişinize otomatik yansıtabilirsiniz.

e-MOR’un tarım şirketlerine yönelik de çok güçlü bir depo ve stok yönetimi çözümü bulunmaktadır. e-MOR’da tarım şirketlerinin bahçelerden ve üreticilerden topladıkları ürünlerle ilgili detaylı bir takip vardır. Paketleme yönetimi depo ve stok yönetimiyle entegredir. Örneğin, müşteriye yapılan bir sevkiyatta gönderilen ürünün birim maliyeti ve karlılığı takip edilebilmektedir.

Depo ve stok yönetiminizde kurmanız gereken en önemli entegrasyonlardan birisi de sipariş – irsaliye – fatura entegrasyonudur. Tedarikçiden gelen bir faturanın depo girişiyle ve satınalma siparişiyle ilişkisini sisteminizde takip edebilmelisiniz. Bu sayede fatura kontrolünü sağlıklı bir şekilde yapabilir, yanlış ödemelerin de önüne geçebilirsiniz.

Depo ve stok yönetimiyle ilgili yapılan hataların, farklı sektörlerdeki ihtiyaçların tümünü bu yazımıza sığdırmamız mümkün değil. Ama daha detaylı bilgi almak isteyenler 444 54 92 no’lu telefondan e-MOR ekibine ulaşabilirler. e-MOR ekibi sizin sektörünüze uygun depo ve stok yönetim yöntemlerini, diğer süreçlerle entegrasyonu, kurumsal kaynak planlama konusunu sizinle paylaşacaktır.

]]>
/depo-yonetimi-hatalar/feed/ 0