e-mor erp sistemi – e-MOR Wed, 17 Jun 2020 13:15:54 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.18 /wp-content/uploads/2015/02/152-150x150.png e-mor erp sistemi – e-MOR 32 32 e-MOR ERP sisteminin sunduğu proje yönetim raporları /e-mor-erp-sisteminin-sundugu-proje-yonetim-raporlari/ /e-mor-erp-sisteminin-sundugu-proje-yonetim-raporlari/#respond Mon, 25 Jan 2016 12:55:46 +0000 /?p=3175 e-MOR ERP sisteminin sunduğu proje yönetim raporları

Proje Yönetim Programları

İnşaat şirketinizin farklı coğrafyalarda yürüttüğü projeleri yakından takip edebilmeniz için iyi bir veri toplama ve proje yönetimi raporlama sistemine ihtiyacınız var.

Merkezi olmayan dağınık yazılımlarıyla, Excel dosyalarıyla verileri toplamaya çalışmak, verileri kopyala yapıştır yaparak Excel’ler arasında taşımak ve yönetime sunmak pek de modern bir yaklaşım değil. Ayrıca, verilerde hata yapmaya açık bir iş yapış yöntemi bu.

Projelerinizle ilgili verileri belirli standart formatlarda ve şirket içinde belirlediğiniz iş kuralları doğrultusunda toplayabilmeniz için birimlerinizi entegre eden bir ERP sistemi kullanmanız şart.

Ayrıca, farklı birimlerinizin projelerinizle ilgili topladıkları veriler merkezi veritabanınızda yer almalı, raporlama sisteminiz bu verileri kullanarak proje yönetimi raporları oluşturmalı.

e-MOR ERP sistemi sayesinde hem güncel proje verilerinizi standart şablonlarla sağlıklı bir şekilde toplayabilir, hem de verilerden hareketle proje yönetimi raporlarına tek tuşla erişebilirsiniz.

İnşaat şirketleri için e-MOR ERP sistemini kullanarak aşağıdaki 5 kategorideki proje yönetim raporlarına erişebilirsiniz.

Proje Özet Raporları

Projelerinizle ilgili görmek istediğiniz özet bilgileri aldığınız raporlardır. Bu türdeki raporlara bakarak projenizin genel gidişatına hızlı bir şekilde vakıf olabilirsiniz.

Konsolide – Firma Bazında Raporlar

Tek bir projenize değil, birden fazla projenize ait bilgileri görebildiğiniz raporlardır. Bu sayede proje portföyünüzle ilgili konsolide bir bakış açısına sahip olabilirsiniz.

Bütçe ve Nakit Akışı Raporları

Projenizin bütçeleriyle ve nakit akışıyla ilgili bilgileri görebildiğiniz raporlardır. Bütçenizin neresinde olduğunuzu, aşıp aşmadığınızı detaylı olarak görebilirsiniz.

Aktivite / Mahal Raporları

Projelerinizin aktiviteleri ve mahalleriyle ilgili bilgileri görebildiğiniz raporlardır. Hangi aktivitede ne kadar bütçe planlamıştınız, ne kadar maliyet gerçekleşti görebilirsiniz. Aktivitelerinizi sadece maliyet bazında değil, ilerleme bazında da takip edebilirsiniz.

Kaynak Raporları

Projelerinizde kullandığınız kaynaklarla ilgili raporlardır. Ne kadar kaynak planlamıştınız, ne kadar kaynak kullandığınız, ne zaman hangi kaynaktan ne kadar ihtiyaç duyacaksınız, gibi birçok bilgiyi takip edebilirsiniz.

]]>
/e-mor-erp-sisteminin-sundugu-proje-yonetim-raporlari/feed/ 0
ERP implementasyonlarıyla ilgili bilmeniz gereken şey /erp-implementasyonu-bilmeniz-gereken/ /erp-implementasyonu-bilmeniz-gereken/#respond Thu, 21 Jan 2016 08:30:21 +0000 /?p=3168 ERP implementasyonlarıyla ilgili bilmeniz gereken şey

ERP implementasyonlarının %75’i bütçe aşımı, veya zaman aşımı, veya beklentilerin karşılanamamasıyla sonuçlanır.

Daha önce hiç ERP implementasyon deneyimi olmayan kişiler bunun teknik bir iş olduğunu, başarısızlıkların teknik nedenlerden kaynaklandığını zannedebilir.

Oysa ki durum çok farklıdır.

ERP implementasyonu teknik bir iş olmaktan çok, süreç sadeleştirmesi ve standartlaştırması, organizasyonel değişim ve insan faktörünün yönetimiyle ilgilidir.

e-mor kurumsal iş yazılımları

Yapılan araştırmalar ERP implementasyonlarındaki başarının ya da başarısızlığın %10-20’sinin teknik faktörleriyle ilgili olduğunu, %80-90’ının ise süreç yönetimi, organizasyonel değişim ve insan faktörlerinin yönetimiyle ilgili olduğunu ortaya koymaktadır.

ERP implementasyonuna girişirken lütfen bu durumu göz önünde bulundurun.

Ortanizasyonel değişimi yönetme planınızı, süreç sadeleştirme ve standartlaştırma planınızı, kullanıcı eğitim planınızı oluşturun. Kullanıcı eğitimleri sadece yazılım sisteminin kullanılacak ekranlarının eğitimi değildir. ERP felsefesinin de eğitimidir. Şirket için öneminin ve şirkete neler kazandıracağının da eğitimidir. Süreçlerin eğitimidir. Herhangi bir problem yaşanırsa nasıl davranılması gerektiğinin, kime nasıl danışılması gerektiğinin eğitimidir.

]]>
/erp-implementasyonu-bilmeniz-gereken/feed/ 0
İnşaat şirketinizde ERP sistemiyle kontrol altına almanız gereken 9 süreç /insaat-erp-sistemi-9-surec/ /insaat-erp-sistemi-9-surec/#respond Fri, 15 Jan 2016 10:17:44 +0000 /?p=3160 İnşaat şirketinizde ERP sistemiyle kontrol altına almanız gereken 9 süreç

İnşaat şirketinizi büyütürken birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Süreçlerinizi kontrol altında tutamamaktan kaynaklanan bu sorunlar sizi ciddi mali kayıplara sürükleyebilir. Ve ne kadar kaybettiğinizin farkına iş işten geçtikten sonra varırsınız, kayıpları telafi etmenizin bir yolu olmaz.

Eğer büyüme trendinde olan bir inşaat şirketiyseniz, hızla şu 9 süreci kontrol altına almalı ve kayıplara-kaçaklara müsaade etmemelisiniz.

İnşaat Şirketleri İçin e-MOR ERP

1. Satınalma sürecinin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Projelerinizdeki maliyetlerinizin önemli bir kısmını malzeme maliyetleriniz oluşturur. Satın alma maliyetlerinizi kontrol altına almazsanız hiç beklemediğiniz kayıplara ve kaçaklara maruz kalabilirsiniz. Satınalma maliyetlerinizin hızla kontrolden çıkmaması için talep, teklif toplama, teklif değerlendirme, sipariş, depo girişi, malzeme kullanım, fatura, ödeme zincirinizi entegre etmelisiniz. Bu sayede satın alma süreçlerinizde mali kayıp risklerini minimize etmiş olursunuz.

2.Depo sürecinin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Eğer birden fazla projeyi aynı anda yürütüyorsanız, depolarınıza tam anlamıyla hakim olmanız gerektiğinin farkındasınızdır. Hangi deponuzda hangi malzemeden ne kadar var sisteminizde görebilmelisiniz. Bu sayede eksik malzeme yüzünden şantiyeniz durmaz. Eksik malzeme yüzünden acil sipariş açmak zorunda kalmaz ve acil siparişlerin getireceği yüksek maliyetlerden kurtulursunuz. Eksik malzeme riskine karşılık emniyet stokunuzu da yüksek tutmanıza ve fazladan malzeme sipariş etmenize gerek kalmaz.

3.Taşeron sözleşmelerinin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Taşeronlarınızla olan sözleşmelerinizi ve zeyilnamelerinizi sistematik bir şekilde yürütebilmelisiniz. Sözleşmelerinizi standartlaştırmalısınız. Sözleşmelerinizi standartlaştırmazsanız birçok nokta gözünüzden kaçabilir, farklı projelerde farklı uygulamalara gidebilir, mali ve hukuki risklere maruz kalabilirsiniz.

4.Taşeron hakedişlerinin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Taşeron hakedişlerinizi etkili bir biçimde yönetmelisiniz. Taşeronlarınıza gereksiz ödeme yapmamak için proje planı, sözleşme, hakediş, fatura, ödeme zincirini entegre etmelisiniz. Hakedişte gerekli kesintileri otomatik olarak yansıtabilmeniz, hakedişinizi şirket içinde dijital ortamda onayda dolaştırabilmeniz taşeron hakedişlerinizle ilgili mali ve hukuki risklerinizi azaltacaktır.

5.Ödemelerin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

İş hayatında popüler bir deyiş vardır. Karsızlık kanser gibidir, şirketi yavaş yavaş öldürür; nakit problemiyse kalp krizi gibidir, şirket ödemelerini yapamaz ve birden ölür. Çok sayıda tedarikçi ve taşerona yapacağınız ödemeleri kontrol altına almalısınız. Kime ne kadar borcunuz var, ne zaman ne kadar ödemeniz gerekiyor bunları çok iyi takip edebilmelisiniz. Ödeme sürecinizi diğer iş süreçlerinizle entegre ederek ödeme sürecinizde oluşabilecek risklerin önüne geçebilirsiniz.

6.Bütçelerin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Projelerinizin bütçelerini detaylı olarak takip edebilmelisiniz. Hangi aktiviteye ne kadar bütçe ayırdınız, hangi aktivitede hangi kaynaktan ne kadar kullanılacak, bugüne kadar aktiviteye ne kadar harcandı, bundan sonra ne kadar harcanabilir takip edebilmelisiniz. Bütçe aşımlarıyla ilgili kontrol ve denetim mekanizmaları kurabilmelisiniz. Bu sayede bütçe disiplini yakalayabilirsiniz.

7.İş makinalarının ve ekipmanların ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Eğer çok sayıda iş makinanız varsa, makinalarınızla ilgili maliyetlerinizi etkili bir şekilde takip edebilmelisiniz. Yakıt masrafları, bakım ve onarım masrafları gibi masraflarınızı takip edebilmeli, bu alanlarda kayıp ve kaçakları engellemelisiniz. İş makinalarınızın puantajlarını da tutarak hangi aktivitede ne kadar iş yaptıklarını sisteminizde kayıt altına almalısınız. Bu sayede bütçelerinizi daha iyi takip edebilirsiniz.

8.Personelin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Personelinizle ilgili maliyetlerinizi yakından takip edebilmelisiniz. Hangi aktivitede hangi personel kaç saat çalıştı, personelin maliyeti nedir, aktiviteye yansıtılan maliyeti nedir çok iyi görebilmelisiniz. Sadece mavi yaka personelinizin değil, beyaz yaka personelinizin de maliyetlerini proje aktivitelerine dağıtabilir, bütçe takip ve kontrolünüzü daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer yurt dışında da projeleriniz varsa, personelle süreçleriniz ve maliyetleriniz daha fazla çeşitlenmektedir. Personel seyahat süreçleri, seyahat masrafları, kamp süreçleri, kamp masrafları, taşeron personel maliyetleri, vb. birçok konuyu da kontrol altına almanız gerekir.

9.Satışın ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Eğer konut, ofis gibi üstyapılar üretiyor ve kendi satış ofisiniz üzerinden bunların satışını yapıyorsanız, satış sürecinizi ERP sisteminizle entegre etmelisiniz. Müşteri listenizi (customer master data), satış ofisinizde yapılan görüşmeleri, verilen teklifleri, yapılan sözleşmeleri, opsiyonları merkezinizden takip edebilmelisiniz. Teklif, opsiyon ve sözleşmeler için kurallar ve denetimler oluşturarak yanlışlıkların, kayıpların ve kaçakların önüne geçebilmelisiniz.

]]>
/insaat-erp-sistemi-9-surec/feed/ 0
ERP Kullanıcılarınızın Değişiklik Taleplerine Nasıl Yaklaşmalısınız? /erp-kullanici-degisiklik-talep/ /erp-kullanici-degisiklik-talep/#respond Fri, 04 Dec 2015 11:39:24 +0000 /?p=3129 ERP kullanıcılarınızın değişiklik taleplerine nasıl yaklaşmalısınız

Gerek implementasyon, gerekse kullanım evresinde kullanıcılar birçok fikir ve öneriyle gelecekler.

Bunların bir kısmı çok yararlı, bir kısmı önemsiz, bir kısmı gereksiz, bir kısmıysa çok tehlikeli olacaktır.

Kullanıcılarınızdan gelen her değişiklik talebini aşağıdaki 4 kategoriden birisine yerleştirmelisiniz:

  • Olmalı,
  • Olursa iyi olur,
  • Önemsiz,
  • Tehlikeli.

Değişiklik taleplerinin yönetimi bilgi yönetim sistemleri alanının en önemli konularından birisi.

Birçok ERP projesini sıkıntıya düşüren şey kullanıcılardan gelen değişiklik taleplerinin yönetilememesidir.

ERP sistemi yatırımının birinci hedefi kullanıcılara konfor sağlamak değildir. Eğer böyle düşünüyorsanız, kullanıcılara ne verirseniz verin kullanıcıların tatmin olmayacağını bilmelisiniz.

Yatırımı üst yönetim yaptığına göre ERP sisteminde değişiklik taleplerinin

  • üst yönetimin ihtiyaçlarına,
  • süreçlerin belirli standartlarda yönetilmesine,
  • süreçlerin hızlanmasına
  • ve raporlama sistemine

olan etkilerini öncelikli değerlendirmelisiniz.

ERP sisteminizi 15 yılı aşkın bir süre kullanacaksınız. Zaman içerisinde yeni yeni ihtiyaçlarınız ortaya çıkacak.

ERP sisteminizi de sürekli olarak çalışır, yeni ihtiyaçlarınıza cevap verir, yeni kabiliyetlerle daha da güçlendirir hale gelmelisiniz.

Ancak bunu yaparken dikkatli olun, çünkü değişiklikleri yönetmek bazen sorunlara yol açabiliyor.

Periyodik değerlendirme toplantıları yaparak değişiklik taleplerini değerlendirin. Değişiklik talepleri arasından seçtiklerinizi takvimlendirin ve takvim planına uygun bir şekilde geliştirerek canlı kullanıma alın.

Hangi değişiklikleri planınıza alıp hangilerini almayacağınıza iyi karar verin. Çünkü değişiklikler maliyetli olabilir. Zaman alabilir. Her değişikliği yapmaya çalışırsanız karmaşaya kapılabilir, yapmanız gereken asıl değişiklikleri yapamayabilirsiniz.

İstenen bir değişiklik talebi ilk bakışta masum görünebilir. Ancak iyi irdelenmelidir. Çünkü değişiklikler birden fazla birimin çalışmasını ve çeşitli raporları etkileyeceği için, değişikliğin nerelere etki yapacağını ve diğer birimlerin de bu değişikliği kabul edip etmediklerini değerlendirmeniz şart.

Ayrıca, yaptığınız değişiklikler eğer ERP sisteminizin standart versiyonunun çok dışında işlerse, ERP’nizi upgrade ederken sorunlar yaşayacaksınız. ERP sisteminizin standardından uzak değişiklikler yeni versiyonla uyumsuz olacak, değişikliğin etki ettiği formlarda ve raporlarda aksaklıklara yol açacak. Aksaklıkları tespit etmeniz ve düzeltmeniz, zaman, kaynak ve maliyet ihtiyacı doğuracak.

Eğer başınız ağrımasın istiyorsanız değişiklik taleplerini iyi inceleyin ve gerekli olan değişiklikleri yapın. Yapılsa güzel olur, önemsiz ve tehlikeli kategorilerindeki değişiklik taleplerinden mümkün olduğunca uzak durun.

 

]]>
/erp-kullanici-degisiklik-talep/feed/ 0
ERP şirketleriyle ilgili bilmeniz gereken şey /erp-sirketi-uzman/ /erp-sirketi-uzman/#respond Wed, 02 Dec 2015 14:47:15 +0000 /?p=3119 ERP şirketleriyle ilgili bilmeniz gereken şey

İnternette arama motoruna erp sistemiyle ilgili anahtar kelimeler yazın. Karşınıza çıkan şirket adedine siz bile şaşıracaksınız.

Örneğin, İtalya’da 2,000’in üzerinde ERP şirketi var.

Türkiye’de de sayı hiç az değil.

Bu kadar çok seçeneğin olduğu yerde, herkes her şeyi aynı yapıyormuş gibi görünebilir.

Halbuki durum çok farklı.

Her ERP şirketinin uzmanlaştığı firma grupları var.

Her ERP şirketinin uzmanlaştığı belirli iş süreçleri var.

Bir ERP şirketi her işi yaptığını iddia ediyorsa, herkese satış yapmaya gayret ediyorsa dikkatli olun.

Çünkü ERP sistemi sektör spesifiktir. Sektörel bazlıdır. Sektörler birbirlerinden farklılık gösterirler. İnşaat sektöründeki bir ana yüklenicinin yürüttüğü satınalma süreciyle tarım sektöründe yer alan bir paketleme şirketinin yürüttüğü satınalma süreci birbirinden çok farklıdır.

Bu nedenle de her ERP şirketinin güçlü olduğu müşteri grupları ve belirli süreç kümeleri vardır.

Her sektöre iş yapmaya çalışan bir ERP şirketiyle başarıyı yakalamanız mümkün mü? Değil tabi ki.

“Biz size özel geliştiririz” “Biz de zaten sizin sektörünüze girmek istiyorduk, sizin için geliştiririz” gibi sözlere şüpheyle yaklaşın. Zira günümüz dünyasında bu gibi vaatlerin defalarca denendiğini ve her defasında hayal kırıklığıyla sonuçlandığının bilincinde olun.

Bu bilinçle baktığınızda çalıştığınız sektör segmentine yönelik elle tutulur birkaç ERP şirketi seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz.

Bu birkaç firmayı çağırarak hepsiyle demo süreci geçirin. Onlara süreç senaryoları ve istediğiniz raporları verin, onlar da size bunları canlı olarak göstersinler.

e-MOR ERP sistemi sektörel bazlıdır. İnşaat, tarım, tekstil, üretim ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yönelik uzmandır. Eğer siz de bu sektörlerden birindeyseniz, mutlaka e-MOR ERP sistemini inceleyin ve ne kadar harika olduğunu kendi gözünüzle görün.

]]>
/erp-sirketi-uzman/feed/ 0
e-MOR ERP sisteminin bu kadar harika olmasının nedenleri /e-mor-erp-sistemi-neden-harika/ /e-mor-erp-sistemi-neden-harika/#respond Wed, 02 Dec 2015 12:43:39 +0000 /?p=3117 e-MOR ERP sisteminin bu kadar harika olmasının nedenleri

e-MOR ERP sistemi Türkiye ve bölge ülkelerde çok sayıda firmanın tercihi oldu.

Peki, önde gelen büyük ve orta ölçekli firmaları e-MOR’a yönlendiren nedenler nedir?

e-MOR kullanıcılarından aldığımız geri bildirimleri sizinle paylaşıyoruz.

e-MOR ERP sistemi sektörel bazda uzmanlaşır

e-MOR ERP sistemi herkese hitap etmeye çalışan bir sistem değildir.

Sektörel bazda uzmanlaşır. Sektör spesifik bir ERP sistemidir.

İnşaat, tarım, tekstil, üretim, ticaret sektörlerine yönelik çözümlere sahiptir.

İnşaat sektöründe  faaliyet gösteren bir ana yükleniciyle medikal sektöründe faaliyet gösteren bir şirket ERP açısından farklı ihtiyaçlara sahiptir. Veya tarım alanında faaliyet gösteren bir paketleme ve dağıtım şirketiyle tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir konfeksiyon şirketinin ERP’den beklentileri farklıdır.

Bu nedenle e-MOR ERP sistemi sektörel bazda uzmanlaşır.

e-MOR’da inşaat şirketlerine yönelik planlama, muhasebe, finans, satınalma, depo, sözleşme, hakediş, makina ekipman, personel gibi süreçler entegre bir şekilde yer alır. İş akışları, formlar, prosedürler, raporlar hep inşaat şirketlerinin ihtiyacı olduğu şekliyle yer alır.

Tarım şirketlerine yönelikse satış, paketleme, ihracat, satın alma, ekim, depo, sözleşme gibi süreçler entegre bir şekilde yer alır. İş akışları, form yapıları, kullanılan belgeler, prosedürler, raporlar hep tarım şirketlerinin ihtiyaç duyduğu şekliyle hazır olarak bulunur.

Sektörel bazda uzmanlaştığı için örneğin bir tarım şirketi ERP geçişi sırasında az uyarlama yapmaya ihtiyaç duyar. Birçok çözümü hazır bulur. Birçok raporu hazır bulur. Uyarlama yaptığında uyarlamaları yazılım sisteminin tutarlılığını bozmaz.

e-MOR ERP sisteminde yakın müşteri desteği alırsınız

Desteğin ERP sisteminin kullanımında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun farkındasınızdır.

e-MOR ERP sistemini geliştiren ve sunan Aqvila Software yazılım şirketi müşterilerine çok yakın destek veriyor.

e-MOR ekibi için hiçbir zaman kurdular ve çekip gittiler bir daha da destek alamadık diye bir şey duyamazsınız.

Duyduğunuz şey bize diğer yazılım şirketlerine kıyasla çok yakın destek veriyorlar olur.

Yakın müşteri desteği e-MOR ekibinin bir kültürü. Sisteminizi verimli kullanmanız, kullanıcılarınızın karşılaştıkları sorunları aşmaları, sisteminizi daha da geliştirebilmeniz ve şirketinizi daha da ileriye taşıyabilmeniz için yakın müşteri desteği almanız şart.

e-MOR ERP’de detaylı ama pratik çözümler bulursunuz

e-MOR ERP sistemi yüzeysel çözümler değil detaylı çözümler sunar.

Her firma her süreci çok detaylı kullanmak değil. Ama detaylı kullanmak istedikleri süreçlere sistemlerinde cevap bulabilmeliler.

İşte e-MOR bu mantığa sahip.  Eğer bir süreci detaysız basit bir şekilde takip edeyim derseniz detaysız, detaylı kullanmak isterseniz detaylı kullanabilirsiniz. Ancak detaylar arasında kaybolmamanız, detaylara ineyim derken dağılmamanız gerekir. Kullanıcılarınız çok da zaman kaybetmemeli, yoksa sistemi kullanmakta zorlanırlar. Bu nedenle e-MOR’da detayı süreçleri pratik bir şekilde kullanmanıza yardımcı yöntemler bulabilirsiniz. Bir kayıt işlerken, bir form doldururken bu formun yapısı ve doldurulması için pratiklikler mevcuttur. Raporlarda pratiklikler mevcuttur.

e-MOR ERP yazılımını kolayca kendinize uyarlayabilirsiniz

e-MOR sistemi kolay uyarlanabilir bir sistemdir.

Sektörel bazda uzman olduğu için, inşaat, tarım, tekstil, üretim, ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların implementasyon ve uyarlama süreçleri diğer yazılım sistemlerine göre kısadır. Çünkü bu firmalar kendi ihtiyaçlarıyla ilgili birçok detayı zaten hazır veya hazıra yakın halde e-MOR’da bulabilirler.

e-MOR platform olarak uyarlama yapmaya ve yeni geliştirmeler yapmaya oldukça açıktır. Veritabanı yapısı, kullandığı araçlar, mimarisi yenilikleri sisteme hızlı kazandırabilmeye imkan verir. Bu açıdan özellikle de yabancı muadillerine kıyasla çok avantajlıdır.

 

]]>
/e-mor-erp-sistemi-neden-harika/feed/ 0