erp yazılımı – e-MOR Wed, 17 Jun 2020 13:15:54 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.18 /wp-content/uploads/2015/02/152-150x150.png erp yazılımı – e-MOR 32 32 İnşaat Şirketlerinin ERP Sistemleriyle İlgili 14 Temel İhtiyacı /insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/ /insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/#respond Fri, 22 Apr 2016 09:14:43 +0000 /?p=3209 10 yılı aşkın süredir yüzlerce inşaat şirketinde yaptığımız araştırmaların sonucunda inşaat şirketlerinin ERP sistemleriyle ilgili 14 temel ihtiyacını tespit ettik. Bu yazımızda 14 temel ihtiyacı ve detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

İnşaat Şirketleri İçin e-MOR ERP

Temel İhtiyaç 1: Artan rekabete ve azalan marjlara rağmen karlılığınızı artırma ihtiyacı.

İnşaat sektöründe rekabet her geçen gün daha da keskinleşiyor. Her geçen gün daha fazla sayıda yerli ve yabancı oyuncu sektöre girerek sizin gelirlerinizi ve marjlarınızı tehdit ediyor. Bu ortamda daha rekabetçi olmalı, mali yapınızı güçlendirmeli ve karlılığınızı yükseltmelisiniz. Rakiplerinizden geri kalmamanız, rakiplerinizin önüne geçmeniz ve yurt içinde ve yurt dışında daha rekabetçi olmanız için iyi bir sisteme sahip olmalısınız. Süreçlerinizi iyileştirmeli, verimliliğinizi artırmalısınız.

Temel İhtiyaç 2: Verimliliği yükseltme ihtiyacı.

Projelerinizi planladığınız zamanda planladığınız bütçeyle tamamlayabilmeniz, iş hacminizi büyütebilmeniz, karlılığınızı koruyabilmeniz için verimliliğinizi artırmalısınız. Kaynaklarınızı daha verimli yönetebildiğinizi, işlerinizi daha kısa sürede daha düşük bütçelerle tamamlayabildiğinizi, aksaklıkların önüne geçebildiğinizi düşünün. Kaynaklarınızı daha iyi yöneterek, şantiyeleriniz ile merkeziniz arasındaki bilgi akışını artırarak, departmanlarınız arasındaki koordinasyonu güçlendirerek verimliliğinizi artırmalı ve kar marjınızı yükseltmelisiniz.

Temel İhtiyaç 3: Güçlü bir raporlama sistemi ihtiyacı.

Yöneticilerinizin ihtiyaç duydukları bilgileri doğru zamanda doğru bir şekilde önlerine otomatik olarak sunabilmelisiniz. Şantiyelerinizde neler olduğunu, ilerleme gerçekleşmelerini, maliyet gerçekleşmelerini, performans değerlerinizi, finansal durumunuzu, depolarınızın durumlarını, nakit akışınızı ve nakit akışı öngörülerinizi, kaynaklarınızın durumlarını, kritik performans alanlarınızı ve daha bir çok kritik bilgiyi tek bir tuşla anlık olarak görebilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 4: Güvenilir ve tutarlı bilgi ihtiyacı.

Eğer entegre bir ERP sisteminiz yoksa şirketinizle, projelerinizle, maliyetlerinizle ve faaliyetlerinizle ilgili tutarlı ve güvenilir bilgiye erişmeniz neredeyse imkansız. Verilerinizi arayıp birleştirmekle, temizlemeye çalışmakla zaman kaybetmemelisiniz. Verileriniz bir yerde kayıt altına alınmalı, daha sonra diğer departmanlarınız tarafından kullanılabilmeli. Verilerinizi biriktirerek bilgiye dönüştürebilmeli, yöneticilerinizin alacakları kararlara ışık tutmasını sağlayabilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 5: Şantiyelerinizin duraksamamasını sağlama ihtiyacı.

Şantiyeleriniz bir çok sebepten duraksıyor olabilir. Bu duraksamalar proje teslimatlarınızda gecikmelere yol açar. Gecikmeler sizin için bütçelenmemiş maliyet demektir ve karlılığınızı tehdit etmektedir. Proje teslimatlarınızı geciktirecek duraksamaların önüne geçmelisiniz. Şantiyelerinizin merkezinizle entegre olmasını sağlamalısınız. Şantiyelerinizi merkezinizden anlık olarak izleyebilmelisiniz. Şantiyelerinizden gelen talepleri otomatik olarak merkezinizde ilgili kişilerin önüne düşürmeli ve hızla doğru kararların alınmasını sağlayarak şantiyelerinizin bekleme süresini kısaltmalısınız. Şantiyelerinizde ne zaman hangi kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu yakından takip ederek nereye hangi kaynağın ne zaman sağlanması gerektiğini çok rahat bir şekilde yönetebilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 6: Maliyetleri yakından takip etme ve gereksiz maliyetlerin önüne geçme ihtiyacı.

Maliyetlerinizi çok yakından takip edebilmeli, derinlemesine inceleyebilmelisiniz. Maliyetlerinizi öngörebilmeli, planlayabilmeli, planlanmamış maliyetleri tespit edebilmeli ve gerçekleşen maliyetlerinizle planladığınız maliyetleri her an detaylı olarak karşılaştırabilmelisiniz. Mali yapınızı iyileştirerek karlılığınızı artırabilirsiniz. Aynı anda çok sayıda proje yürütüyorsanız, büyük projeler yürütüyorsanız, maliyetlerinizde en ufak sapmalar bile size milyonlarca dolarlık kayıp olarak yansıyabilir. Maliyetlerinizi kontrol altında tutabileceğiniz bir maliyet yönetim sistemi kurarak şirketinize milyonlarca dolarlık tasarruf sağlayabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 7: Nakit akışını kontrol altında tutma ihtiyacı.

Nakit akışının önemi ile ilgili çok güzel bir deyiş vardır. Karsızlık kanser gibidir, yavaş yavaş zaman içinde öldürür. Nakit akışı ise kalp krizi gibidir, faturaları ödeyemezsiniz, bir gecede öldürür. Birçok inşaat şirketi nakit akışı ile ilgili riskler taşımakta. Nakit akışınızı öngörebilmeli, planlayabilmeli ve her an detaylı bir şekilde takip edebilmelisiniz. Nakit hareketlerinizi kontrol altına alarak daha başarılı olabilir, daha huzurlu bir çalışma hayatına kavuşabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 8: Kaynakları verimli yöneterek zaman ve para kayıplarının önüne geçme ihtiyacı.

Hangi şantiyenizde ne zaman hangi kaynağa ihtiyacınız var? İhtiyaç duyulan bir kaynak tam ihtiyaç duyulduğu anda sahada oluyor mu? Kaynaklarınızı israf mı ediyorsunuz yoksa tam verimlilikle mi kullanıyorsunuz? Kaynak ihtiyaçlarınızı öngörebilmeli, kaynak planlaması yapabilmeli ve kaynaklarınızı etkili yönetebilmelisiniz. Böylece şantiyelerinizin durmasının önüne geçebilir, gereksiz satın alımları engelleyebilir, elinizdeki kaynaklardan tasarruflu bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 9: Büyümenin kaosa dönüşmesini engelleme ve büyümeyi sağlıklı yönetme ihtiyacı.

İş hacminizi büyütmeniz beraberinde zorluklar getirmemeli. Büyümeniz kaosa dönüşmemeli. İş hacminizi artırırken karlılığınızı da artırabilmelisiniz. Büyümeyi sürdürülebilir hale getirebilmelisiniz. Süreçlerinizi standartlaştırarak tek bir platformda yönetirseniz büyümeyi başarılı gerçekleştirebilirsiniz. Standart süreçlere sahip olduğunuz zaman yeni işe aldığınız çalışanları da hızla üretken hale getirebilirsiniz. Tüm çalışanlarınızın aynı kalitede çalıştıklarından, istismarlar yapmadıklarından emin olabilirsiniz. Tüm şirketinizin belirlediğiniz kurallar ve politikalar dahilinde çalıştığından emin olabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 10: Dağınık yapının getirdiği hantallıktan kurtulma ve entegre yapının hızlılığını yakalama ihtiyacı.

Süreçlerinizi tek bir platformda yönetmiyorsanız, şirketinizin farklı yerlerinde farklı paket programlar kullanıyorsanız, spreadsheet dosyaları üzerinden çalışıyorsanız dağınık yapının getirdiği büyük problemleri yaşıyorsunuz demektir. Süreçlerinizi tek bir platformda entegre yönetirseniz birçok probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm süreçlerinizi tek bir platformda kayıt altına almalı ve raporlarınızı tek bir platformdan almalısınız. Şantiyeleriniz ve merkeziniz arasında entegrasyon köprüsü sayesinde tüm şirket tek bir vücut olarak çalışabilirsiniz. Günümüz dünyasında en önemli meziyet hızlı hareket edebilmektir. Entegrasyon sizi hiç olmadığınız kadar hızlandıracaktır.

Temel İhtiyaç 11: Geçmiş deneyimlerden yararlanma ihtiyacı.

Gerçekleştirdiğiniz her proje bir sonraki projeniz için deneyim kaynağı olmalı. Elde ettiğiniz deneyimleri yeni projelerinizde kullanarak karlılığınızı artırmalısınız. Geçmiş projelerinizde oluşturduğunuz deneyimleri çalışmalarınıza yansıtarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Birim fiyat analizleri, geçmiş satın alma koşulları, tedarikçilerinizin ve taşeronlarınızın performansları, aktivite bazlı performans analizleri, kilit performans alanları, birim fiyatların zamana, mevsimlere, ülkelere, şehirlere göre dalgalanmaları, ödeme alışkanlıkları vb. birçok bilgiden yeni projelerinizde yararlanabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 12: Karmaşadan ve belirsizlikten uzaklaşma ihtiyacı.

Önünüzü görebilmelisiniz. Projelerinizde şu anda ne oluyor, ne olmalıydı, maliyet gerçekleşmeleriniz ne durumda, planladığınız maliyetlerinizle gerçekleşen maliyetleriniz arasında ne kadar fark var, varlıklarınız ne durumda, vb. birçok bilgiye anlık olarak erişebilmeli, belirsizlikleri ortadan kaldırabilmelisiniz. İş kuralları oluşturmalı, süreçlerinizin belirlediğiniz iş akışları ve iş kuralları çerçevesinde sorunsuz işlemelerini sağlamalısınız. Çalışanlarınızın yetkilerini etkili yönetebilmeli, belirlediğiniz yetkilerin dışına çıkmadıklarından emin olmalısınız.

Temel İhtiyaç 13: Taşeronlarla, tedarikçilerle, işverenlerle, müşterilerle, iş ortaklarıyla, kurumlarla ve personelle ilişkileri etkili yönetme ihtiyacı.

Çok sayıda taşeronla, tedarikçiyle, işverenle, kurumla çalışıyor olabilirsiniz. Bu durum bir kaos oluşturmamalı. İlişkide bulunduğunuz tüm kurumlarla ve kişilerle etkili ve hızlı çalışmalar yapabilmelisiniz. Çalışanlarınız ve yöneticileriniz bu kurum ve kuruluşlarla ilgili yetkileri dahilindeki tüm bilgilere anlık olarak erişebilmeli. Göndermeniz gereken tüm bilgilieri otomatik olarak üretebilmeli ve profesyonel bir formatta ilgili kurumlarla ve kişilerle paylaşabilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 14: Erken uyarı mekanizmaları kurarak riskleri yönetme ihtiyacı.

Sizin için kritik konuları belirleyebilmeli, bu konularla ilgili erken uyarı mekanizmaları kurarak riskleri önceden tespit edebilmelisiniz. Gerekli hamleleri zamanında yaparak birçok gereksiz maliyeti bertaraf edebilirsiniz. Daha düzenli çalışabilir, aksaklıkların oluşmasını önleyebilirsiniz. Erken uyarı mekanizmaları sayesinde yapmanız gereken işleri hep zamanında tamamlamanız hayal değil.

]]>
/insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/feed/ 0
ERP Seçim Sürecinde Bunu Asla Yapmamalısınız /erp-secim-surecinde-hata/ /erp-secim-surecinde-hata/#respond Wed, 30 Mar 2016 08:37:59 +0000 /?p=3205  

ERP sistemi seçimi yaparken değerlendireceğiniz birçok kriter var. Değerlendirdiğiniz yazılımların,

  • Hangisinin hangi iş süreçlerinize hazır bir şekilde cevap verebildiği,
  • Hangi iş süreçleriniz için yazılımsal uyarlama yapmanız gerektiği,
  • Yazılımsal uyarlamanın hangi yazılımda ne kadar kolay olduğu,
  • Hangisinin sektörünüzdeki başka firmalar tarafından ne kadar kullanıldığı,
  • Danışmanlık ekibinin sektörünüzün iş süreçlerinize ne kadar hakim olduğu,
  • Lisanslama, implementasyon, bakım, destek modelleri,
  • Kullanım kolaylığı,
  • Fiyat skalası,

vb. birçok kriteri detaylı olarak ele almalısınız.

Hepimiz daha az maliyet yapmayı severiz. Bu nedenle düşük fiyatlı yazılımlar sizi daha çok cezbedebilir.

ERP sistemi seçimi yaparken yapacağınız en büyük hata da bu olur.

Düşük fiyatlı yazılımla işlerinizi çözebileceğiniz yanılgısı sizi aslında daha büyük maliyetlere ve zaman kayıplarına sürükleyecektir. Yazılım sizin iş süreçlerinizi yeterince kapsamayacak, size yeterince uyum sağlayamayacaktır. Uyarlamalar yaparken büyük maliyetlerle karşılaşmanıza yol açacaktır. Tüm uyarlama çabalarınıza rağmen hayalleriniz suya düşebilir ve beklentilerinizi karşılamayan bir sistemle karşılaşabilirsiniz.

Hangi ERP sistemine yatırım yapacağınızı belirlerken,

  • İş süreçlerinizi hazır bir şekilde en çok kapsayan yazılımı,
  • İş süreçlerinizde gelecekte yaşanabilecek değişimlere en hızlı ayak uydurabilecek yazılımı,
  • Yıllar boyunca destek alabileceğiniz, uzman, profesyonel ERP yazılım sağlayıcısını

seçmeniz gerektiğini hep aklınızda bulundurun.

 

]]>
/erp-secim-surecinde-hata/feed/ 0
ERP implementasyonlarıyla ilgili bilmeniz gereken şey /erp-implementasyonu-bilmeniz-gereken/ /erp-implementasyonu-bilmeniz-gereken/#respond Thu, 21 Jan 2016 08:30:21 +0000 /?p=3168 ERP implementasyonlarıyla ilgili bilmeniz gereken şey

ERP implementasyonlarının %75’i bütçe aşımı, veya zaman aşımı, veya beklentilerin karşılanamamasıyla sonuçlanır.

Daha önce hiç ERP implementasyon deneyimi olmayan kişiler bunun teknik bir iş olduğunu, başarısızlıkların teknik nedenlerden kaynaklandığını zannedebilir.

Oysa ki durum çok farklıdır.

ERP implementasyonu teknik bir iş olmaktan çok, süreç sadeleştirmesi ve standartlaştırması, organizasyonel değişim ve insan faktörünün yönetimiyle ilgilidir.

e-mor kurumsal iş yazılımları

Yapılan araştırmalar ERP implementasyonlarındaki başarının ya da başarısızlığın %10-20’sinin teknik faktörleriyle ilgili olduğunu, %80-90’ının ise süreç yönetimi, organizasyonel değişim ve insan faktörlerinin yönetimiyle ilgili olduğunu ortaya koymaktadır.

ERP implementasyonuna girişirken lütfen bu durumu göz önünde bulundurun.

Ortanizasyonel değişimi yönetme planınızı, süreç sadeleştirme ve standartlaştırma planınızı, kullanıcı eğitim planınızı oluşturun. Kullanıcı eğitimleri sadece yazılım sisteminin kullanılacak ekranlarının eğitimi değildir. ERP felsefesinin de eğitimidir. Şirket için öneminin ve şirkete neler kazandıracağının da eğitimidir. Süreçlerin eğitimidir. Herhangi bir problem yaşanırsa nasıl davranılması gerektiğinin, kime nasıl danışılması gerektiğinin eğitimidir.

]]>
/erp-implementasyonu-bilmeniz-gereken/feed/ 0
ERP sektöründe çalışmaya başlamamın nedeni /erp-sektorunde-calismaya-baslamamin-nedeni/ /erp-sektorunde-calismaya-baslamamin-nedeni/#respond Fri, 15 Jan 2016 15:12:30 +0000 /?p=3162 ERP sektöründe çalışmaya başlamamın nedeni

ERP sadece yazılım değildir.

Yazılım, süreçler ve insan boyutlarının yer aldığı bütünsel bir sistemdir.

ERP sektöründe çalışırsanız çok sayıda firma tanır, çok sayıda insanla tanışır, farklı birçok iş yapma modeli görür, süreçlerle ilgili problemleri anlar, farklı çözümleri tecrübe eder, tecrübelerinizle insanlara yön gösterirsiniz.

Farklı departmanların süreçlerini öğrenirsiniz. Farklı departmanların birbirleriyle olan iş akışlarını ve bilgi alış verişlerini keşfedersiniz.

Kendinizi işletmecilik alanında sürekli olarak geliştirirsiniz.

Belki başka bir iş yapsaydınız daha az çalışmanız gerekebilirdi. Belki başka iş yapsaydınız kısa zamanda bu kadar çok öğrenmeniz beklenmeyebilirdi.

Ama olsun.

ERP sistemi tüm işletmelerin ihtiyacı.

Ve bu alanda tecrübeli uzman sayısı yetersiz. Bu nedenle tecrübeli ERP uzmanları çok kıymetli. Ve öyle olmaya uzun bir süre devam edecekler.

]]>
/erp-sektorunde-calismaya-baslamamin-nedeni/feed/ 0
İş Yazılımlarıyla İlgili Bu Blogu Başlatmamızın Nedenleri /is-yazilimlariyla-ilgili-bu-blogu-baslatmamizin-nedenleri/ /is-yazilimlariyla-ilgili-bu-blogu-baslatmamizin-nedenleri/#respond Tue, 12 Jan 2016 12:37:43 +0000 /?p=3152 İş Yazılımlarıyla İlgili Bu Blogu Başlatmamızın Nedenleri

İş yazılımları sayesinde daha verimli çalışabilir, kaynak kayıplarınızı ve mali kayıplarınızı azaltabilir, daha sağlıklı bilgilerden hareketle daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz.

Türkiye’de kurumsal iş yazılımı kullanımı her geçen gün artıyor.

ERP, CRM, Doküman Yönetimi, İş Zekası, Tedarik Zinciri Yönetimi, e-Fatura, Pazarlama Otomasyonu gibi iş yazılımları hayatımıza daha çok giriyor.

e-mor kurumsal iş yazılımları

Kimi firmalar kurumsal iş yazılımı kullanma konusunda çok ilerideler, kimileriyse çok gerideler.

Etrafınızda duymuşsunuzdur.

Kurumsal iş yazılım sistemi projelerinin bir çoğu ya bütçesini aşıyor, ya planlanan zamandan daha uzun sürüyor, ya da başta oluşan beklentileri karşılamıyor.

Bu blogu iş yazılımı projelerinde görev yapacak olan kişilere yardımcı olmak için başlattık.

İş yazılımı projelerinin yaşam döngüsüyle ilgili (seçim, implementasyon, kullanım, göç) tüm aşamalar hakkında yazılar yayınlıyoruz.

Yazılarımızda kurumsal iş yazılımı konusunda 25 yılı aşan tecrübemizi ve binlerce müşteriyle yaşadığımız deneyimleri paylaşıyoruz.

Sunmaya çalıştığımız bilgileri kullanırsanız şirketinize iş yazılımı seçerken, iş süreçlerinizi oluştururken, implementasyon gerçekleştirirken, sisteminize güncellemeler ve iyileştirmeler yaparken, sisteminizi kullanırken, ekiplerinizi yönetirken, raporlama sisteminizi oluştururken, danışmanlarınızla çalışırken daha rahat ve proaktif hareket edebilirsiniz.

Size ne kadar yardımcı olursak ülkemiz ve ekonomimiz o kadar fayda sağlayacak.

Eğer siz de iş yazılımlarıyla ilgileniyorsanız, sizinle tanışmayı çok isteriz. 444 54 92 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

]]>
/is-yazilimlariyla-ilgili-bu-blogu-baslatmamizin-nedenleri/feed/ 0
Tablet bazlı yönetici bilgi panolarını neden seviyorum? /tablet-bazli-yonetici-bilgi-panolarini-neden-seviyorum/ /tablet-bazli-yonetici-bilgi-panolarini-neden-seviyorum/#respond Fri, 18 Dec 2015 08:56:51 +0000 /?p=3139 Tablet bazlı yönetici bilgi panolarını neden seviyorum?

Evet, tablet fiyatları düştü. Ve tabletler yoğun olarak hayatımıza girdi.

Şirketinizle ilgili önemli raporlarınızı ve performans göstergelerinizi cebinizde taşımanız artık hayal değil.

e-MOR’un tablet bazlı yönetici bilgi panoları ile yönetiminiz önemli raporlarını istedikleri yerde açıp inceleyebilirler.

ERP sisteminizdeki verileri tablolar ve grafikler olarak arzu ettikleri formatta görüntüleyebilirler. Bu sayede önemli verilere erişimleri kolaylaşır. Artık ofise olan bağımlılıkları azalır.

Yönetici bilgi panolarınızda,

  • Kasalarınız,
  • Banka hesaplarınız,
  • Çekleriniz, senetleriniz,
  • Alacaklarınız, borçlarınız,
  • Satışlarınız,
  • Satın almalarınız,
  • Bütçeleriniz,
  • Sözleşmeleriniz,
  • Hakedişleriniz,
  • Projeleriniz,
  • İmalatlarınız,
  • Üretimleriniz,
  • Maliyetleriniz,

vb. birçok hareketleriniz yer alabilir.

]]>
/tablet-bazli-yonetici-bilgi-panolarini-neden-seviyorum/feed/ 0
Excel dosyalarını bırakın, ERP sistemi kullanmaya başlayın /excel-birakin-erp-sistemi-kullanin/ /excel-birakin-erp-sistemi-kullanin/#respond Thu, 03 Dec 2015 12:54:32 +0000 /?p=3127 Excel dosyalarını bırakın, ERP sistemi kullanmaya başlayın

İtiraf edelim.

Hepimiz Excel’i seviyoruz. Kullanımı kolay. Hemen yeni bir dosya açıp çalışmaya başlayabiliyorsunuz. Kolayca formüller ve hesaplamalar oluşturabiliyorsunuz.

Ama ekip çalışması, süreç yönetimi deyince Excel dosyaları yarardan çok zarar getiriyor.

Yaşadığınız sıkıntıları hatırlayın.

Her defasında ilgili verileri bulup Excel’e doldurmak, birisine email atmak, emaili alıp almadığını takip etmek, geri gelen dosyayı bilgisayarınıza indirip kullanmak, değişiklikleri fark etmeye çalışmak, bozulmuş alanları düzeltmeye zaman harcamak, çok sayıda dosya arasında kaybolmak, karmaşık formülleri tekrar tekrar incelemek zorunda kalmak, yanlış yapmamak için dua etmek… Bir yerden sonra artık süreçlerimizde başka ne gibi çözümler kullanabiliriz demeye başlıyorsunuz.

Süreçlerinizi entegre bir şekilde yönetmek ve sağlıklı raporlara erişmek için ERP sistemine geçiş yapmalısınız.

Örneğin,

ERP sisteminiz üzerinden yürümeli.

Eğer bu gibi süreçlerinizi ERP sisteminden yürütürseniz,

  • Veritabanınız oluşacaktır,
  • Eski kayıtlarınıza rahatça erişebileceksiniz,
  • Süreçleriniz entegre olacağı için birimleriniz arasındaki işler hızlanacaktır,
  • Birimler arasında takılmalar, yanlışlıklar ve eksiklikler azalacaktır,
  • Veriler üzerinde oynama, yanlışlık yapma ve art niyetli değişiklikler yapma imkanı minimuma indirilecektir,
  • İş akışlarınız ve onay süreçlerinizi daha hızlı ve düzenli işleyecektir,
  • Raporlama sisteminiz sağlıklı ve daha profesyonel çalışacaktır.

Eğer siz de e-MOR ERP sistemiyle ilgili daha detaylı bilgi almak isterseniz, 444 54 92 no’lu telefondan e-MOR ekibine ulaşın.

]]>
/excel-birakin-erp-sistemi-kullanin/feed/ 0
e-MOR ERP sistemini kullanmanın inşaat şirketinize faydaları /e-mor-insaat-erp-faydalar/ /e-mor-insaat-erp-faydalar/#respond Wed, 02 Dec 2015 15:36:13 +0000 /?p=3122 e-MOR ERP sistemini kullanmanın inşaat şirketinize faydaları

inşaat erp sistemi

e-MOR ERP sistemi inşaat şirketlerine yönelik en başarılı sistemlerin başında geliyor.

Siz de e-MOR İnşaat ERP sistemi kullandığınızda çok sayıda çok sayıda fayda kazanacaksınız.

Müşterilerimize sorduk.

e-MOR ERP sisteminin kendi şirketlerine şu faydaları sağladıklarını söylediler:

  • Şantiyelerinizi entegre edersiniz,
  • Projelerinizin bütçelerini etkili bir şekilde ve detaylı takip edersiniz,
  • Bütçelerinizle gerçekleşen maliyetlerinizi kıyaslarsınız,
  • Planladığınız iş ilerlemeleriyle gerçekleşen imalatları kıyaslarsınız,
  • Gereksiz malzeme satın alımlarına engel olursunuz ve paranız cebinizde kalır,
  • Süreçlerinizi denetleyebilirsiniz,
  • Ödemelerinizi kontrol altına alırsınız,
  • Onay süreçlerinizi hızlandırırsınız,
  • Kullanıma kolayca başlayabilirsiniz,
  • Depolarınızı ve malzemelerinizi daha iyi takip edebilirsiniz,
  • Maliyetlerinizle ve faaliyetlerinizle ilgili raporlara rahatça erişebilirsiniz,
  • Rapor oluşturmakta kaybettiğiniz zamanı bertaraf edersiniz çünkü raporlara tek tuşla erişirsiniz,
  • Nakit akışınızı rahat takip edersiniz,
  • Taşeronlarla yaptığınız sözleşmeleri daha iyi takip edersiniz,
  • Personel maliyetlerinizi aktivite bazında takip edersiniz,
  • Makina maliyetlerinizi aktivite bazında takip edersiniz,
  • Genel giderlerinizi aktivite bazında takip edersiniz,
  • E-defter, e-fatura, e-arşiv gibi e-dönüşümlerinizi kolayca gerçekleştirirsiniz,
  • Başka muhasebe sistemi kullanmanıza ihtiyacınız kalmaz,
  • Başka bordro sistemi kullanmanıza ihtiyaç kalmaz,
  • MS Project ve Primavera ile e-MOR’u entegre edebilirsiniz,
  • vb.

Siz de inşaat şirketinize ERP sistemi kurmayı düşünüyorsanız, 444 54 92 no’lu telefondan e-MOR ekibine ulaşın ve detaylı bilgi alın.

 

]]>
/e-mor-insaat-erp-faydalar/feed/ 0
ERP şirketleriyle ilgili bilmeniz gereken şey /erp-sirketi-uzman/ /erp-sirketi-uzman/#respond Wed, 02 Dec 2015 14:47:15 +0000 /?p=3119 ERP şirketleriyle ilgili bilmeniz gereken şey

İnternette arama motoruna erp sistemiyle ilgili anahtar kelimeler yazın. Karşınıza çıkan şirket adedine siz bile şaşıracaksınız.

Örneğin, İtalya’da 2,000’in üzerinde ERP şirketi var.

Türkiye’de de sayı hiç az değil.

Bu kadar çok seçeneğin olduğu yerde, herkes her şeyi aynı yapıyormuş gibi görünebilir.

Halbuki durum çok farklı.

Her ERP şirketinin uzmanlaştığı firma grupları var.

Her ERP şirketinin uzmanlaştığı belirli iş süreçleri var.

Bir ERP şirketi her işi yaptığını iddia ediyorsa, herkese satış yapmaya gayret ediyorsa dikkatli olun.

Çünkü ERP sistemi sektör spesifiktir. Sektörel bazlıdır. Sektörler birbirlerinden farklılık gösterirler. İnşaat sektöründeki bir ana yüklenicinin yürüttüğü satınalma süreciyle tarım sektöründe yer alan bir paketleme şirketinin yürüttüğü satınalma süreci birbirinden çok farklıdır.

Bu nedenle de her ERP şirketinin güçlü olduğu müşteri grupları ve belirli süreç kümeleri vardır.

Her sektöre iş yapmaya çalışan bir ERP şirketiyle başarıyı yakalamanız mümkün mü? Değil tabi ki.

“Biz size özel geliştiririz” “Biz de zaten sizin sektörünüze girmek istiyorduk, sizin için geliştiririz” gibi sözlere şüpheyle yaklaşın. Zira günümüz dünyasında bu gibi vaatlerin defalarca denendiğini ve her defasında hayal kırıklığıyla sonuçlandığının bilincinde olun.

Bu bilinçle baktığınızda çalıştığınız sektör segmentine yönelik elle tutulur birkaç ERP şirketi seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz.

Bu birkaç firmayı çağırarak hepsiyle demo süreci geçirin. Onlara süreç senaryoları ve istediğiniz raporları verin, onlar da size bunları canlı olarak göstersinler.

e-MOR ERP sistemi sektörel bazlıdır. İnşaat, tarım, tekstil, üretim ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yönelik uzmandır. Eğer siz de bu sektörlerden birindeyseniz, mutlaka e-MOR ERP sistemini inceleyin ve ne kadar harika olduğunu kendi gözünüzle görün.

]]>
/erp-sirketi-uzman/feed/ 0
e-MOR ERP sisteminin bu kadar harika olmasının nedenleri /e-mor-erp-sistemi-neden-harika/ /e-mor-erp-sistemi-neden-harika/#respond Wed, 02 Dec 2015 12:43:39 +0000 /?p=3117 e-MOR ERP sisteminin bu kadar harika olmasının nedenleri

e-MOR ERP sistemi Türkiye ve bölge ülkelerde çok sayıda firmanın tercihi oldu.

Peki, önde gelen büyük ve orta ölçekli firmaları e-MOR’a yönlendiren nedenler nedir?

e-MOR kullanıcılarından aldığımız geri bildirimleri sizinle paylaşıyoruz.

e-MOR ERP sistemi sektörel bazda uzmanlaşır

e-MOR ERP sistemi herkese hitap etmeye çalışan bir sistem değildir.

Sektörel bazda uzmanlaşır. Sektör spesifik bir ERP sistemidir.

İnşaat, tarım, tekstil, üretim, ticaret sektörlerine yönelik çözümlere sahiptir.

İnşaat sektöründe  faaliyet gösteren bir ana yükleniciyle medikal sektöründe faaliyet gösteren bir şirket ERP açısından farklı ihtiyaçlara sahiptir. Veya tarım alanında faaliyet gösteren bir paketleme ve dağıtım şirketiyle tekstil sektöründe faaliyet gösteren bir konfeksiyon şirketinin ERP’den beklentileri farklıdır.

Bu nedenle e-MOR ERP sistemi sektörel bazda uzmanlaşır.

e-MOR’da inşaat şirketlerine yönelik planlama, muhasebe, finans, satınalma, depo, sözleşme, hakediş, makina ekipman, personel gibi süreçler entegre bir şekilde yer alır. İş akışları, formlar, prosedürler, raporlar hep inşaat şirketlerinin ihtiyacı olduğu şekliyle yer alır.

Tarım şirketlerine yönelikse satış, paketleme, ihracat, satın alma, ekim, depo, sözleşme gibi süreçler entegre bir şekilde yer alır. İş akışları, form yapıları, kullanılan belgeler, prosedürler, raporlar hep tarım şirketlerinin ihtiyaç duyduğu şekliyle hazır olarak bulunur.

Sektörel bazda uzmanlaştığı için örneğin bir tarım şirketi ERP geçişi sırasında az uyarlama yapmaya ihtiyaç duyar. Birçok çözümü hazır bulur. Birçok raporu hazır bulur. Uyarlama yaptığında uyarlamaları yazılım sisteminin tutarlılığını bozmaz.

e-MOR ERP sisteminde yakın müşteri desteği alırsınız

Desteğin ERP sisteminin kullanımında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunun farkındasınızdır.

e-MOR ERP sistemini geliştiren ve sunan Aqvila Software yazılım şirketi müşterilerine çok yakın destek veriyor.

e-MOR ekibi için hiçbir zaman kurdular ve çekip gittiler bir daha da destek alamadık diye bir şey duyamazsınız.

Duyduğunuz şey bize diğer yazılım şirketlerine kıyasla çok yakın destek veriyorlar olur.

Yakın müşteri desteği e-MOR ekibinin bir kültürü. Sisteminizi verimli kullanmanız, kullanıcılarınızın karşılaştıkları sorunları aşmaları, sisteminizi daha da geliştirebilmeniz ve şirketinizi daha da ileriye taşıyabilmeniz için yakın müşteri desteği almanız şart.

e-MOR ERP’de detaylı ama pratik çözümler bulursunuz

e-MOR ERP sistemi yüzeysel çözümler değil detaylı çözümler sunar.

Her firma her süreci çok detaylı kullanmak değil. Ama detaylı kullanmak istedikleri süreçlere sistemlerinde cevap bulabilmeliler.

İşte e-MOR bu mantığa sahip.  Eğer bir süreci detaysız basit bir şekilde takip edeyim derseniz detaysız, detaylı kullanmak isterseniz detaylı kullanabilirsiniz. Ancak detaylar arasında kaybolmamanız, detaylara ineyim derken dağılmamanız gerekir. Kullanıcılarınız çok da zaman kaybetmemeli, yoksa sistemi kullanmakta zorlanırlar. Bu nedenle e-MOR’da detayı süreçleri pratik bir şekilde kullanmanıza yardımcı yöntemler bulabilirsiniz. Bir kayıt işlerken, bir form doldururken bu formun yapısı ve doldurulması için pratiklikler mevcuttur. Raporlarda pratiklikler mevcuttur.

e-MOR ERP yazılımını kolayca kendinize uyarlayabilirsiniz

e-MOR sistemi kolay uyarlanabilir bir sistemdir.

Sektörel bazda uzman olduğu için, inşaat, tarım, tekstil, üretim, ticaret sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların implementasyon ve uyarlama süreçleri diğer yazılım sistemlerine göre kısadır. Çünkü bu firmalar kendi ihtiyaçlarıyla ilgili birçok detayı zaten hazır veya hazıra yakın halde e-MOR’da bulabilirler.

e-MOR platform olarak uyarlama yapmaya ve yeni geliştirmeler yapmaya oldukça açıktır. Veritabanı yapısı, kullandığı araçlar, mimarisi yenilikleri sisteme hızlı kazandırabilmeye imkan verir. Bu açıdan özellikle de yabancı muadillerine kıyasla çok avantajlıdır.

 

]]>
/e-mor-erp-sistemi-neden-harika/feed/ 0