inşaat erp – e-MOR Wed, 17 Jun 2020 13:15:54 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.1.18 /wp-content/uploads/2015/02/152-150x150.png inşaat erp – e-MOR 32 32 Proje maliyetlerinizi daha iyi takip etmeniz için 7 öneri /proje-maliyetlerinizi-daha-iyi-takip-etmeniz-icin-7-oneri/ /proje-maliyetlerinizi-daha-iyi-takip-etmeniz-icin-7-oneri/#respond Sat, 23 Apr 2016 09:50:36 +0000 /?p=3212 Proje maliyetlerinizi daha iyi takip etmeniz için 7 öneri

Gerçekleştirdiğiniz projelerin maliyetlerini yakından sağlıklı bir şekilde takip edebilmeniz hayati değer taşır.

Ancak maalesef birçok inşaat şirketi proje bütçe kontrolü ve maliyet takibi alanında yeterli olgunluğa ulaşmış değil.

İnşaat şirketlerine yönelik ERP sistemleri alanında Türkiye lideri olan ekip olarak, bu yazımızda proje maliyetlerinizi daha iyi takip edebilmeniz için önerilerimizi sizinle paylaşıyoruz.

Maliyet Aktivite Dağıtımı

1. Bütçe kontrol ekibinizi oluşturun ve sürecinizi tanımlayın

Bütçe kontrol ve maliyet takibini sağlıklı yapabilmeniz için bütçe kontrol ekibinizi oluşturmakla işe başlayabilirsiniz. İşe bütçe kontrol faaliyetlerini merkezinizde kim yapacak, şantiyelerinizde kim yapacak belirlemekle başlayın. Sürecinizi ekibinizle beraber tanımlayın.

2. ERP sistemi kurarak süreçlerinizi muhasebe süreçlerinizle entegre edin

Bütçe kontrol ve maliyet takibi yapabilmeniz için sürecinize uygun bir entegre ERP sistemi kurmanız şart. ERP sistemi sayesinde aktivite bütçelerinizi tanımlayabilir, satınalma, depo, hakediş, ekipman, personel, muhasebe, finans süreçlerinizi entegre edebilirsiniz. Bu sayede bütçe ve maliyet takibi gerçekleştirebileceğiniz bir platforma kavuşabilirsiniz.

3. Taşeron hakedişlerinizi bütçe kalemlerine istinaden gerçekleştirin

Eğer projelerinizde taşeronlar kullanıyorsanız, bütçe takibini detaylı yapmak gözünüzü korkutmasın. Taşeron hakedişlerini proje aktivitelerinizin bütçelerine istinaden takip etmeniz için ERP sisteminiz size yardımcı olacaktır.

4. Malzeme kullanım fişleri ile malzeme maliyetlerini aktivite bütçe kalemlerine dağıtın

Malzeme maliyetlerinizi aktivite bazında takip etmenizin en doğru yolu, malzeme kullanım fişleri kullanarak hangi aktivitede hangi malzemeden ne kadar kullanıldığını kayıt altına almaktır. Malzeme maliyetlerini bu sayede aktivite bütçelerinize yansıtabilirsiniz.

5. Personel puantajlarınızı aktivite bazında tutarak aktivite bütçelerinize yansıtın

Direkt işçilik giderlerinizi projelerinizin aktivite bütçelerinize sağlıklı yansıtabilmeniz için personel puantajlarınızı aktivite bazında tutmalısınız. Hangi aktivitede hangi personel kaç saat çalışmış kayıt altına aldığınızda, işçilik giderlerinizi de maliyetlerinizde rahatça takip edebilirsiniz.

6. Ekipman puantajlarınızı aktivite bazında tutarak aktivite bütçelerinize yansıtın

Ekipman kullandığınız aktivitelerinizde ekipman puantajlarınızı aktivite bazında tutmalısınız. Hangi aktivitenizde hangi ekipmanınız kaç saat çalıştı, ne kadar yakıt harcadı bilgilerini kayıt altına alarak ekipman giderlerinizi bütçelerinizde rahatça takip edebilirsiniz.

7. Genel giderleriniz için katsayılar belirleyerek aktivite bütçelerinize dağıtın

Proje maliyetlerinizin içinde genel giderleriniz de yer alır. Genel giderleriniz için katsayı dağıtım anahtarı belirleyerek genel giderlerinizi aktivite maliyetlerinize dağıtabilirsiniz. Bu sayede aktivitelerinizin maliyetlerini daha doğru ölçebilir, bütçelerinizi kontrol altına alabilirsiniz.

]]>
/proje-maliyetlerinizi-daha-iyi-takip-etmeniz-icin-7-oneri/feed/ 0
İnşaat Şirketlerinin ERP Sistemleriyle İlgili 14 Temel İhtiyacı /insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/ /insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/#respond Fri, 22 Apr 2016 09:14:43 +0000 /?p=3209 10 yılı aşkın süredir yüzlerce inşaat şirketinde yaptığımız araştırmaların sonucunda inşaat şirketlerinin ERP sistemleriyle ilgili 14 temel ihtiyacını tespit ettik. Bu yazımızda 14 temel ihtiyacı ve detaylarını sizlerle paylaşıyoruz.

İnşaat Şirketleri İçin e-MOR ERP

Temel İhtiyaç 1: Artan rekabete ve azalan marjlara rağmen karlılığınızı artırma ihtiyacı.

İnşaat sektöründe rekabet her geçen gün daha da keskinleşiyor. Her geçen gün daha fazla sayıda yerli ve yabancı oyuncu sektöre girerek sizin gelirlerinizi ve marjlarınızı tehdit ediyor. Bu ortamda daha rekabetçi olmalı, mali yapınızı güçlendirmeli ve karlılığınızı yükseltmelisiniz. Rakiplerinizden geri kalmamanız, rakiplerinizin önüne geçmeniz ve yurt içinde ve yurt dışında daha rekabetçi olmanız için iyi bir sisteme sahip olmalısınız. Süreçlerinizi iyileştirmeli, verimliliğinizi artırmalısınız.

Temel İhtiyaç 2: Verimliliği yükseltme ihtiyacı.

Projelerinizi planladığınız zamanda planladığınız bütçeyle tamamlayabilmeniz, iş hacminizi büyütebilmeniz, karlılığınızı koruyabilmeniz için verimliliğinizi artırmalısınız. Kaynaklarınızı daha verimli yönetebildiğinizi, işlerinizi daha kısa sürede daha düşük bütçelerle tamamlayabildiğinizi, aksaklıkların önüne geçebildiğinizi düşünün. Kaynaklarınızı daha iyi yöneterek, şantiyeleriniz ile merkeziniz arasındaki bilgi akışını artırarak, departmanlarınız arasındaki koordinasyonu güçlendirerek verimliliğinizi artırmalı ve kar marjınızı yükseltmelisiniz.

Temel İhtiyaç 3: Güçlü bir raporlama sistemi ihtiyacı.

Yöneticilerinizin ihtiyaç duydukları bilgileri doğru zamanda doğru bir şekilde önlerine otomatik olarak sunabilmelisiniz. Şantiyelerinizde neler olduğunu, ilerleme gerçekleşmelerini, maliyet gerçekleşmelerini, performans değerlerinizi, finansal durumunuzu, depolarınızın durumlarını, nakit akışınızı ve nakit akışı öngörülerinizi, kaynaklarınızın durumlarını, kritik performans alanlarınızı ve daha bir çok kritik bilgiyi tek bir tuşla anlık olarak görebilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 4: Güvenilir ve tutarlı bilgi ihtiyacı.

Eğer entegre bir ERP sisteminiz yoksa şirketinizle, projelerinizle, maliyetlerinizle ve faaliyetlerinizle ilgili tutarlı ve güvenilir bilgiye erişmeniz neredeyse imkansız. Verilerinizi arayıp birleştirmekle, temizlemeye çalışmakla zaman kaybetmemelisiniz. Verileriniz bir yerde kayıt altına alınmalı, daha sonra diğer departmanlarınız tarafından kullanılabilmeli. Verilerinizi biriktirerek bilgiye dönüştürebilmeli, yöneticilerinizin alacakları kararlara ışık tutmasını sağlayabilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 5: Şantiyelerinizin duraksamamasını sağlama ihtiyacı.

Şantiyeleriniz bir çok sebepten duraksıyor olabilir. Bu duraksamalar proje teslimatlarınızda gecikmelere yol açar. Gecikmeler sizin için bütçelenmemiş maliyet demektir ve karlılığınızı tehdit etmektedir. Proje teslimatlarınızı geciktirecek duraksamaların önüne geçmelisiniz. Şantiyelerinizin merkezinizle entegre olmasını sağlamalısınız. Şantiyelerinizi merkezinizden anlık olarak izleyebilmelisiniz. Şantiyelerinizden gelen talepleri otomatik olarak merkezinizde ilgili kişilerin önüne düşürmeli ve hızla doğru kararların alınmasını sağlayarak şantiyelerinizin bekleme süresini kısaltmalısınız. Şantiyelerinizde ne zaman hangi kaynaklara ihtiyaç duyulduğunu yakından takip ederek nereye hangi kaynağın ne zaman sağlanması gerektiğini çok rahat bir şekilde yönetebilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 6: Maliyetleri yakından takip etme ve gereksiz maliyetlerin önüne geçme ihtiyacı.

Maliyetlerinizi çok yakından takip edebilmeli, derinlemesine inceleyebilmelisiniz. Maliyetlerinizi öngörebilmeli, planlayabilmeli, planlanmamış maliyetleri tespit edebilmeli ve gerçekleşen maliyetlerinizle planladığınız maliyetleri her an detaylı olarak karşılaştırabilmelisiniz. Mali yapınızı iyileştirerek karlılığınızı artırabilirsiniz. Aynı anda çok sayıda proje yürütüyorsanız, büyük projeler yürütüyorsanız, maliyetlerinizde en ufak sapmalar bile size milyonlarca dolarlık kayıp olarak yansıyabilir. Maliyetlerinizi kontrol altında tutabileceğiniz bir maliyet yönetim sistemi kurarak şirketinize milyonlarca dolarlık tasarruf sağlayabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 7: Nakit akışını kontrol altında tutma ihtiyacı.

Nakit akışının önemi ile ilgili çok güzel bir deyiş vardır. Karsızlık kanser gibidir, yavaş yavaş zaman içinde öldürür. Nakit akışı ise kalp krizi gibidir, faturaları ödeyemezsiniz, bir gecede öldürür. Birçok inşaat şirketi nakit akışı ile ilgili riskler taşımakta. Nakit akışınızı öngörebilmeli, planlayabilmeli ve her an detaylı bir şekilde takip edebilmelisiniz. Nakit hareketlerinizi kontrol altına alarak daha başarılı olabilir, daha huzurlu bir çalışma hayatına kavuşabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 8: Kaynakları verimli yöneterek zaman ve para kayıplarının önüne geçme ihtiyacı.

Hangi şantiyenizde ne zaman hangi kaynağa ihtiyacınız var? İhtiyaç duyulan bir kaynak tam ihtiyaç duyulduğu anda sahada oluyor mu? Kaynaklarınızı israf mı ediyorsunuz yoksa tam verimlilikle mi kullanıyorsunuz? Kaynak ihtiyaçlarınızı öngörebilmeli, kaynak planlaması yapabilmeli ve kaynaklarınızı etkili yönetebilmelisiniz. Böylece şantiyelerinizin durmasının önüne geçebilir, gereksiz satın alımları engelleyebilir, elinizdeki kaynaklardan tasarruflu bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 9: Büyümenin kaosa dönüşmesini engelleme ve büyümeyi sağlıklı yönetme ihtiyacı.

İş hacminizi büyütmeniz beraberinde zorluklar getirmemeli. Büyümeniz kaosa dönüşmemeli. İş hacminizi artırırken karlılığınızı da artırabilmelisiniz. Büyümeyi sürdürülebilir hale getirebilmelisiniz. Süreçlerinizi standartlaştırarak tek bir platformda yönetirseniz büyümeyi başarılı gerçekleştirebilirsiniz. Standart süreçlere sahip olduğunuz zaman yeni işe aldığınız çalışanları da hızla üretken hale getirebilirsiniz. Tüm çalışanlarınızın aynı kalitede çalıştıklarından, istismarlar yapmadıklarından emin olabilirsiniz. Tüm şirketinizin belirlediğiniz kurallar ve politikalar dahilinde çalıştığından emin olabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 10: Dağınık yapının getirdiği hantallıktan kurtulma ve entegre yapının hızlılığını yakalama ihtiyacı.

Süreçlerinizi tek bir platformda yönetmiyorsanız, şirketinizin farklı yerlerinde farklı paket programlar kullanıyorsanız, spreadsheet dosyaları üzerinden çalışıyorsanız dağınık yapının getirdiği büyük problemleri yaşıyorsunuz demektir. Süreçlerinizi tek bir platformda entegre yönetirseniz birçok probleminizi ortadan kaldırabilirsiniz. Tüm süreçlerinizi tek bir platformda kayıt altına almalı ve raporlarınızı tek bir platformdan almalısınız. Şantiyeleriniz ve merkeziniz arasında entegrasyon köprüsü sayesinde tüm şirket tek bir vücut olarak çalışabilirsiniz. Günümüz dünyasında en önemli meziyet hızlı hareket edebilmektir. Entegrasyon sizi hiç olmadığınız kadar hızlandıracaktır.

Temel İhtiyaç 11: Geçmiş deneyimlerden yararlanma ihtiyacı.

Gerçekleştirdiğiniz her proje bir sonraki projeniz için deneyim kaynağı olmalı. Elde ettiğiniz deneyimleri yeni projelerinizde kullanarak karlılığınızı artırmalısınız. Geçmiş projelerinizde oluşturduğunuz deneyimleri çalışmalarınıza yansıtarak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Birim fiyat analizleri, geçmiş satın alma koşulları, tedarikçilerinizin ve taşeronlarınızın performansları, aktivite bazlı performans analizleri, kilit performans alanları, birim fiyatların zamana, mevsimlere, ülkelere, şehirlere göre dalgalanmaları, ödeme alışkanlıkları vb. birçok bilgiden yeni projelerinizde yararlanabilirsiniz.

Temel İhtiyaç 12: Karmaşadan ve belirsizlikten uzaklaşma ihtiyacı.

Önünüzü görebilmelisiniz. Projelerinizde şu anda ne oluyor, ne olmalıydı, maliyet gerçekleşmeleriniz ne durumda, planladığınız maliyetlerinizle gerçekleşen maliyetleriniz arasında ne kadar fark var, varlıklarınız ne durumda, vb. birçok bilgiye anlık olarak erişebilmeli, belirsizlikleri ortadan kaldırabilmelisiniz. İş kuralları oluşturmalı, süreçlerinizin belirlediğiniz iş akışları ve iş kuralları çerçevesinde sorunsuz işlemelerini sağlamalısınız. Çalışanlarınızın yetkilerini etkili yönetebilmeli, belirlediğiniz yetkilerin dışına çıkmadıklarından emin olmalısınız.

Temel İhtiyaç 13: Taşeronlarla, tedarikçilerle, işverenlerle, müşterilerle, iş ortaklarıyla, kurumlarla ve personelle ilişkileri etkili yönetme ihtiyacı.

Çok sayıda taşeronla, tedarikçiyle, işverenle, kurumla çalışıyor olabilirsiniz. Bu durum bir kaos oluşturmamalı. İlişkide bulunduğunuz tüm kurumlarla ve kişilerle etkili ve hızlı çalışmalar yapabilmelisiniz. Çalışanlarınız ve yöneticileriniz bu kurum ve kuruluşlarla ilgili yetkileri dahilindeki tüm bilgilere anlık olarak erişebilmeli. Göndermeniz gereken tüm bilgilieri otomatik olarak üretebilmeli ve profesyonel bir formatta ilgili kurumlarla ve kişilerle paylaşabilmelisiniz.

Temel İhtiyaç 14: Erken uyarı mekanizmaları kurarak riskleri yönetme ihtiyacı.

Sizin için kritik konuları belirleyebilmeli, bu konularla ilgili erken uyarı mekanizmaları kurarak riskleri önceden tespit edebilmelisiniz. Gerekli hamleleri zamanında yaparak birçok gereksiz maliyeti bertaraf edebilirsiniz. Daha düzenli çalışabilir, aksaklıkların oluşmasını önleyebilirsiniz. Erken uyarı mekanizmaları sayesinde yapmanız gereken işleri hep zamanında tamamlamanız hayal değil.

]]>
/insaat-sirketlerinin-erp-sistemleriyle-ilgili-14-temel-ihtiyaci/feed/ 0
e-MOR İnşaat ERP ile Depo Yönetimi /insaat-erp-depo-yonetimi/ /insaat-erp-depo-yonetimi/#respond Mon, 01 Feb 2016 12:38:48 +0000 /?p=3191 e-MOR Depo Yönetimi Sistemi

Depolarınızı Kontrol Altına Alın

e-MOR ERP sistemini kullanarak iyi bir depo ve stok yönetimi yapın ve depolarınıza tam anlamıyla hakim olun. Şantiyeleriniz dünyanın neresinde olursa olsun, şantiyelerinizin depolarıyla ilgili durumu sorgulayabilirsiniz. e-MOR ERP sistemi, inşaat şirketinizin merkez, bölge ve şantiye depolarını daha iyi yönetmenize yardımcıdır. Depolarınızdaki durumu takip edebilir, malzemelerinizin hareketleri takip edebilir, etkili bir depo yönetimi yapabilirsiniz.

Malzemelerinizi Daha Etkili Yönetin

Malzeme maliyetleri inşaat projelerinin önemli maliyet kalemlerindendir. Birçok inşaat şirketi gereksiz malzeme satın aldıklarını ancak ve ancak şantiye kapanırken fark etmekte ve iş işten geçmektedir. Gereksiz malzeme maliyetlerinin önüne geçmek, sahada ihtiyaç duyulandan çok daha fazla stoğu bünyede bulundurmamak için malzemelerinizi daha etkili yönetebilirsiniz.

Planlama – Satınalma – Depo – Muhasebe – Finans Entegrasyonunuzu Kurun

e-MOR ERP sistemi inşaat şirketinizde planlama, satınalma, depo, muhasebe, finans süreçlerinizi entegre etmenizi sağlar. Bu sayede hem gereksiz malzeme satın alımlarının önüne geçebilir, hem de ihtiyaç duyulan kadar malzemenin zamanında ilgili deponuzda olmasını sağlayabilirsiniz. Planlamadan başlayıp ödemeye kadar uzanan süreç zincirinizi entegre yönettiğinizde depolarınızla ilgili risklerinizi de hafifletmiş olacaksınız. Hangi deponuzda hangi malzemeden ne kadar var, hangi aktivitede hangi malzemeden ne kadar ihtiyaç var, ne kadar kullanıldı, tedarikçiye yapılması istenen ödeme talebinin faturası, depo girişi, sözleşme ve sipariş kıyaslamasında eksiklik var mı takip edebilirsiniz.

Kolay Kullanım

Depolarınızda ERP sistemini kullanacak eleman bulmakta zorlanacağınızı kara kara düşünmeyin. e-MOR ERP sisteminde depocularınızın kullanacakları depo yönetimi ekranları bellidir ve sadedir. Depocularınız yalnızca bu ekranları kullanırlar. Ekranlar kolay kullanım için ergonomilere sahiptir. Ve kısa sürede öğrenilebilmektedir.

Depo Girişleri

Depo girişlerinizi kolayca yönetebilirsiniz. Depo girişi sırasında teslim alınmamış siparişlerden seçerek ilgili siparişte beklenen malzemeleri ekrana getirebilir, onların girişini kolayca yapabilirsiniz. Tam teslimatların depo girişini gerçekleştirebildiğiniz gibi, parçalı teslimatların da depo girişlerini çok rahat gerçekleştirebilirsiniz.

Depo Çıkışları

Deponuzdan malzeme çıkışlarını gerçekleştirebilirsiniz. Malzemeyi bir deponuzdan çıkıp başka bir yere gönderebilirsiniz. Hangi tarihte hangi malzemelerin çıkışı olmuş rahatlıkla görebilirsiniz.

Malzeme Kullanımları

Malzemeleri ‘Malzeme Kullanım Fişi’ aracılığıyla sahada kullanıma verebilirsiniz. e-MOR ERP sistemi aktivite bazlı proje maliyet takibi yapmanızı sağlayan bir sistemdir. Eğer isterseniz hangi malzemeyi hangi aktivitede kullanıma çıktığınızı Malzeme Kullanım Fişi’nde işleyebilirsiniz. Bu sayede hangi aktivitede hangi malzemeden ne kadar kullanılacaktı, ne kadar kullanıldı mukayesesini e-MOR’daki proje yönetim raporları aracılığıyla yapabilirsiniz.

Depo Rezervasyonları

Bir şantiyenizde bir malzemeye ihtiyacınız var, ve bu malzeme başka bir deponuzda var. Eğer malzemeyi satın almak istemiyorsanız, depo rezervasyon sürecini kullanarak malzemenin bulunduğu depoda o malzemeyi rezerve edebilirsiniz. Rezervasyon talebi malzemenin bulunduğu deponun ilgili yetkilisinin önüne düşecek, uygun bulunduğu takdirde rezervasyon onaylanarak diğer depoya transfer edilecektir. Bu sayede stoklarınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

Depo Stok Raporları

e-MOR ERP sistemi içerisinde çok sayıda depo ve stok yönetimi raporu barındırmaktadır. Depolarınızla ve malzemelerinizle ilgili çok sayıda bilgiye bu raporlar sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu sayede depolarınıza ve malzemelerinize tam anlamıyla hakim olur, iyi bir depo ve malzeme kontrol sistemi kurmuş olur, gereksiz maliyetlerin önüne geçebilirsiniz.

]]>
/insaat-erp-depo-yonetimi/feed/ 0
e-MOR İnşaat ERP ile Planlama ve Proje Yönetimi /insaat-erp-planlama-proje-yonetimi/ /insaat-erp-planlama-proje-yonetimi/#respond Thu, 28 Jan 2016 14:36:24 +0000 /?p=3178 Proje Yönetim Programları

Proje Planlarınızı Yönetin

İnşaat projelerinizde yakaladığınız karı artırmak istiyorsanız, iyi bir proje planlama süreci yürütmeniz şart. Planlamayı az mı detaylı yapacaksınız, çok mu detaylı tutacaksınız, orası size kalmış. e-MOR İnşaat ERP sistemi ister çok detaylı, isterseniz az detaylı olan proje planlarınızı başarıyla oluşturup yönetmeniz için güçlü bir platform sunar. Üstelik, proje planlarınızı MS Project veya Primavera planlama araçlarında geliştirebilir, hazır entegrasyon sayesinde planlarınızı otomatik bir şekilde e-MOR ERP sistemine çekebilirsiniz.

Bütçelerinizi, Aktivitelerinizi ve Kaynaklarınızı Yönetin

Projelerinizde gerçekleştireceğiniz aktiviteleri, bu aktivitelerin bütçelerini ve aktivitelerde kullanılacak kaynakları planlayabilirsiniz. e-MOR ERP sistemi bütçe, aktivite ve kaynak yönetimi ile ilgili size çok sayıda imkanlar sunar.

Bütçelerinizi Kontrol Altında Tutun

Bütçelerinizi oluşturduktan sonra bütçelerinizi kontrol altında tutabilmeniz için mekanizmalar kurabilirsiniz. Örneğin, belirli bir bütçeniz var ve bu bütçede kullanacağınız kaynakların satın alınmasını talep ediyorsunuz. e-MOR ERP sistemi talep esnasında ilgili bütçe kontrollerini gerçekleştirerek talebin bütçeye uygun olup olmadığını sorgular. Bütçe aşımı ise gerçekleşecek ise bütçelerinizin revizyonunu oluşturmanız konusunda sizi uyaracaktır.

Gerçekleşen Maliyetleri ve İmalatları Takip Edin

e-MOR sayesinde proje aktivitelerinizin gerçekleşen maliyetlerini ve gerçekleşen imalatları yakından takip edebilirsiniz. Maliyetleriniz aktivite bazlı olarak satınalma siparişinden veya malzeme kullanım fişlerinden (depo çıkışları), taşeron hakedişlerinden, personel giderlerinden, makina ekipman giderlerinden ve genel giderler gibi tüm ilgili gider kalemlerinizden otomatik hesaplanır. İmalatlarınızı da e-MOR’daki saha ilerleme fişlerini kullanarak takip edebilirsiniz.

Zamanında Müdahaleler Yaparak Projelerinizi Rayında Tutun

Projelerinizin rayından çıkmaması için iyi bir takip ve kontrol sistemine ihtiyacınız var. e-MOR ERP sistemi tam da bu konuda size aradığınız çözümü sunuyor. Projelerinizin gidişatını takip edebilir, detaylı raporların inceleyebilirsiniz. Süreçlerin izlenebilirliği sayesinde bir maliyetin geçmişini sorgulayabilirsiniz. Örneğin, bir ödeme talebini oluşturan faturanın depo girişini, depo girişinin siparişini, siparişin tekliflerini, teklifin toplandığı satın alma talebini bir zincir halinde sorgulayabilirsiniz. Ayrıca, gereksiz malzeme satın alınmasının önüne geçmenize yardımcı uygulamalardan, gereksiz ödemelerin önüne geçmenize yardımcı uygulamalardan faydalanabilirsiniz.

Planlanan-Gerçekleşen Takibi Yapın

Projelerinizin plananan-gerçekleşen takibini detaylı olarak gerçekleştirebilirsiniz. e-MOR ERP sisteminde aktivite ve kaynak bazında planlanan bütçe, gerçekleşen maliyet takibini yapabilirsiniz. Bütçe revizyonlarınızı da takip edebilirsiniz.

Proje Yönetimi Raporları ve Proje Takip Panoları (Dashboard)

Projelerinizi çeşitli proje yönetim raporları aracılığıyla gerek detaylı (tek tek proje bazında), gerekse konsolide (proje portföyü bazında) takip edebilirsiniz. e-MOR’un bütçe, kaynak, maliyet, ilerleme, aktivite, nakit akışı gibi alanlarda sunduğu raporlara tek bir tuşla erişmenin konforunu yaşayabilirsiniz. Ayrıca, proje takip panoları oluşturarak önemli proje verilerinizi tablolar ve grafikler halinde tabletlerinizden görüntüleyebilirsiniz.

]]>
/insaat-erp-planlama-proje-yonetimi/feed/ 0
e-MOR ERP sisteminin sunduğu proje yönetim raporları /e-mor-erp-sisteminin-sundugu-proje-yonetim-raporlari/ /e-mor-erp-sisteminin-sundugu-proje-yonetim-raporlari/#respond Mon, 25 Jan 2016 12:55:46 +0000 /?p=3175 e-MOR ERP sisteminin sunduğu proje yönetim raporları

Proje Yönetim Programları

İnşaat şirketinizin farklı coğrafyalarda yürüttüğü projeleri yakından takip edebilmeniz için iyi bir veri toplama ve proje yönetimi raporlama sistemine ihtiyacınız var.

Merkezi olmayan dağınık yazılımlarıyla, Excel dosyalarıyla verileri toplamaya çalışmak, verileri kopyala yapıştır yaparak Excel’ler arasında taşımak ve yönetime sunmak pek de modern bir yaklaşım değil. Ayrıca, verilerde hata yapmaya açık bir iş yapış yöntemi bu.

Projelerinizle ilgili verileri belirli standart formatlarda ve şirket içinde belirlediğiniz iş kuralları doğrultusunda toplayabilmeniz için birimlerinizi entegre eden bir ERP sistemi kullanmanız şart.

Ayrıca, farklı birimlerinizin projelerinizle ilgili topladıkları veriler merkezi veritabanınızda yer almalı, raporlama sisteminiz bu verileri kullanarak proje yönetimi raporları oluşturmalı.

e-MOR ERP sistemi sayesinde hem güncel proje verilerinizi standart şablonlarla sağlıklı bir şekilde toplayabilir, hem de verilerden hareketle proje yönetimi raporlarına tek tuşla erişebilirsiniz.

İnşaat şirketleri için e-MOR ERP sistemini kullanarak aşağıdaki 5 kategorideki proje yönetim raporlarına erişebilirsiniz.

Proje Özet Raporları

Projelerinizle ilgili görmek istediğiniz özet bilgileri aldığınız raporlardır. Bu türdeki raporlara bakarak projenizin genel gidişatına hızlı bir şekilde vakıf olabilirsiniz.

Konsolide – Firma Bazında Raporlar

Tek bir projenize değil, birden fazla projenize ait bilgileri görebildiğiniz raporlardır. Bu sayede proje portföyünüzle ilgili konsolide bir bakış açısına sahip olabilirsiniz.

Bütçe ve Nakit Akışı Raporları

Projenizin bütçeleriyle ve nakit akışıyla ilgili bilgileri görebildiğiniz raporlardır. Bütçenizin neresinde olduğunuzu, aşıp aşmadığınızı detaylı olarak görebilirsiniz.

Aktivite / Mahal Raporları

Projelerinizin aktiviteleri ve mahalleriyle ilgili bilgileri görebildiğiniz raporlardır. Hangi aktivitede ne kadar bütçe planlamıştınız, ne kadar maliyet gerçekleşti görebilirsiniz. Aktivitelerinizi sadece maliyet bazında değil, ilerleme bazında da takip edebilirsiniz.

Kaynak Raporları

Projelerinizde kullandığınız kaynaklarla ilgili raporlardır. Ne kadar kaynak planlamıştınız, ne kadar kaynak kullandığınız, ne zaman hangi kaynaktan ne kadar ihtiyaç duyacaksınız, gibi birçok bilgiyi takip edebilirsiniz.

]]>
/e-mor-erp-sisteminin-sundugu-proje-yonetim-raporlari/feed/ 0
e-MOR ERP sistemi proje maliyetlerinizi takip etmenize çok yardımcı olacak /e-mor-erp-sistemi-proje-maliyet-takibi/ /e-mor-erp-sistemi-proje-maliyet-takibi/#respond Fri, 22 Jan 2016 16:11:20 +0000 /?p=3173 e-MOR ERP sistemi proje maliyetlerinizi takip etmenize çok yardımcı olacak

Eğer aynı anda birden fazla sayıda projeyi yürüyorsanız, üstüne üstlük projeleriniz farklı coğrafyalardaysa, projelerinizin bütçelerini ve maliyetlerini takip etmeniz için iyi bir ERP sistemi kullanmanız şart.

e-MOR ekibi olarak 13 yıldır büyük ve orta ölçekli inşaat şirketlerine farklı coğrafyalarda ERP yazılımı desteği veriyoruz.

İnşaat şirketlerinin farklı coğrafyalarda yürüttükleri projelerinin maliyetlerini detaylı ve konsolide bir şekilde takip etmeye çalışırken yaşadıkları zorlukları biliyoruz.

e-MOR ERP sistemini kullanarak projelerinizin maliyetlerini aktivite, kaynak bazında detaylı takip edebilir, konsolide bir şekilde proje portföyünüzün maliyetlerini de izleyebilirsiniz.

inşaat erp sistemi

e-MOR ERP sistemiyle malzeme maliyet takibi

e-MOR ERP sistemi içerisinde çok sayıda inşaata özgü süreç barındırmaktadır. Projelerinizin aktivitelerinde kullanacağınız malzemelerin maliyetlerini bütçelendirip detaylı olarak takip edebilirsiniz.

Malzeme kaynağını ne kadar birim fiyata aldınız, ne zaman kimden aldınız, önceki projelerinizde ne kadar birim fiyata mal etmiştiniz görebilirsiniz.

Hangi aktivitede hangi malzemeden ne kadar planlamıştınız, ne kadara mal oldu gibi sorguları yapabilirsiniz. Depolarınızda duran malzemelerin maliyetlerini de kolayca görebilirsiniz.

e-MOR ERP sistemiyle taşeron maliyet takibi

Taşeronlarınızdan aldığınız malzeme, işçilik gibi hizmetlerin maliyetlerini de detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz. e-MOR ERP sistemi içerisinde detaylı bir taşeron maliyet yönetimi uygulaması barındırmaktadır. Taşeron maliyetlerini taşerona verdiğiniz kalemlerin bütçeleriyle kıyaslayabilirsiniz. Taşeron maliyetlerini oluşturan hakedişleriniz sistemden otomatik olarak hesaplanmaktadır. Taşeron sözleşmelerinden ve sahadaki imalatlardan hareketle, ilgili kesintileri ve yansıtmaları otomatik olarak yaparak maliyetleri hesaplayan e-MOR, taşeron maliyetlerinizi takip etmenizi kolaylaştıracak.

e-MOR ERP sistemiyle personel maliyet takibi

Personelinizin – ister beyaz yaka olsun ister mavi yaka – maliyetlerini de e-MOR ERP sistemi sayesinde kolayca takip edebilirsiniz. Bir projede hangi aktivite hangi personel ne kadar iş yaptı takip edebilir, aktiviteye yansıyan personel maliyetlerini de görebilirsiniz. Ayrıca, beyaz yaka personelinizin maliyetlerini de eğer isterseniz, belirlediğiniz dağıtım katsayı anahtarını kullanarak proje aktivitelerinize dağıtabilirsiniz.

e-MOR ERP sistemiyle makina-ekipman maliyet takibi

Eğer projelerinizde makina-ekipman varlıkları kullanıyorsanız, bu varlıklarınızın da maliyetlerini aktivite bazında takip etmelisiniz. Hangi aktivitede hangi iş makinasını ne kadar kullandınız takip edebilir, o aktiviteye makina maliyetlerini yansıtabilirsiniz. Bakım, onarım, yakıt, amortisman gibi giderlerinizi proje aktivitelerinize sağlıklı bir şekilde yansıtabilirsiniz.

e-MOR ERP sistemiyle genel gider takibi

e-MOR ERP sistemi sayesinde direkt giderlerinizi takip edebildiğiniz gibi, endirekt giderlerinizi de detaylı bir şekilde takip edebilirsiniz.

e-MOR sayesinde aktivite bazında planlanan bütçe – gerçekleşen maliyet kıyaslamasını sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Bu sayede projelerinizin maliyetlerini yakından takip edebilir, gereksiz maliyetlerin önüne geçebilir, karınızı artırabilirsiniz.

]]>
/e-mor-erp-sistemi-proje-maliyet-takibi/feed/ 0
Hakediş sürecini ERP yazılımıyla yönetme sanatı /hakedis-erp-yazilimiyla-yonetme/ /hakedis-erp-yazilimiyla-yonetme/#respond Wed, 20 Jan 2016 09:42:48 +0000 /?p=3165 Hakediş sürecini ERP yazılımıyla yönetme sanatı

Çok sayıda projeyi aynı anda yürütüyorsanız ve projelerinizde taşeronlar kullanıyorsanız, taşeron hakedişi sürecinizi kontrol altına almanın öneminin farkındasınızdır.

Hakediş sürecinizi daha etkili yönetebilmeniz için, iyi bir ERP sistemi kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Hakediş uygulamanızı ERP sisteminizin içerisinden gerçekleştirdiğiniz zaman birçok kayıp kaçağın önüne geçebilecek, daha sorgulanabilir, kendi içinizde denetlenebilir bir yapıyla erişeceksiniz.

e-MOR Hakediş Sistemi

Kağıt tabanlı hakediş ortamından çıkın, yazılım tabanlı hakediş ortamına geçin

Hakedişlerinizi çeşitli Excel dosyalarında takip etmek, eğer belirli bir ölçeğin üzerindeki bir şirketseniz hiç de kolay değildir. Dosyaları kağıt ortamına atmak, kağıt ortamında veya email olarak yöneticilere atmak, sonradan dosyalarda değişiklikler yapıldığında değişikliklerden ilgili kişilerin haberdar olmaması, vb. konular işlerinizi karmaşıklaştırır. Ayrıca, sorgulanabilirlik ve denetlenebilirlik de azalır. Kağıt tabanlı hakediş ortamından çıkarak bir sistem kurmalı ve hakedişlerinizi dijital ortamda takip etmelisiniz. Oluşturulan hakedişi şirket içerisinde dijital onay sürecinden geçirmeli, yöneticilerinizin ilgili hakediş dosyalarına ve raporlarına kolayca erişebilmelerini sağlamalısınız.

Taşeron sözleşmelerinizin ve hakedişlerinizin çıktılarını sistem üzerinden otomatik üretin

Sözleşmelerinizi standartlaştırmalısınız. Hukuk departmanınızla biraraya gelin ve taşeron sözleşme tiplerini oluşturun. Hangi tip işte hangi sözleşmeyi kullanacağınızı, sözleşmenin formatını, içerisindeki sabit maddeleri ve değişken maddeleri belirleyin. Ve sözleşmeleri sisteme tanıtın. Çalışanlarınız taşeronlarla yapacakları sözleşmelerde bu şablonları kullanacak ve bu şablonlar dışında hareket edemeyeceklerdir. Ayrıca, hakedişlerinizi de belirli denetim kurallarıyla kontrol altına almalısınız. Hakedişleriniz sözleşmelerle ve sözleşme zeyilnameleriyle birebir bağlantılıdır. Sözleşmedeki ve zeyilnamedeki şartlardan, sahadaki ilerlemeden hareketle oluşur. Bu nedenle, hakedişlerinizi de sistemden oluşturmalı (sözleşme/zeyilname şartlarından ve saha imalat ilerlemelerinden hareketle), çıktılarını sistemden bastırmalısınız. Bu sayede yanlışlık – kayıp – kaçak risklerini azaltabilir, daha kurumsal hareket edebilirsiniz.

Proje planı – Sözleşme – İmalat – Hakediş – Fatura – Ödeme Talebi – Ödeme zincirinizi entegre edin

Taşeron hakediş yönetimi aslından birçok süreçle entegre halinde yürümeli. Eğer iyi bir ERP sisteminiz varsa bir taşerona yapılmış ödemenin hangi ödeme talebine istinaden, hangi hakediş faturasına karşılık yapıldığını görebilir, hakedişine kolayca ulaşabilir, hakedişe baz oluşturan imalatları, kesintileri, yansıtmaları, sözleşmeleri ve zeyilnameleri inceleyebilirsiniz. Bu sayede hakediş sürecinizi kontrol altına alabilirsiniz.

]]>
/hakedis-erp-yazilimiyla-yonetme/feed/ 0
İnşaat şirketinizde ERP sistemiyle kontrol altına almanız gereken 9 süreç /insaat-erp-sistemi-9-surec/ /insaat-erp-sistemi-9-surec/#respond Fri, 15 Jan 2016 10:17:44 +0000 /?p=3160 İnşaat şirketinizde ERP sistemiyle kontrol altına almanız gereken 9 süreç

İnşaat şirketinizi büyütürken birçok sorunla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Süreçlerinizi kontrol altında tutamamaktan kaynaklanan bu sorunlar sizi ciddi mali kayıplara sürükleyebilir. Ve ne kadar kaybettiğinizin farkına iş işten geçtikten sonra varırsınız, kayıpları telafi etmenizin bir yolu olmaz.

Eğer büyüme trendinde olan bir inşaat şirketiyseniz, hızla şu 9 süreci kontrol altına almalı ve kayıplara-kaçaklara müsaade etmemelisiniz.

İnşaat Şirketleri İçin e-MOR ERP

1. Satınalma sürecinin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Projelerinizdeki maliyetlerinizin önemli bir kısmını malzeme maliyetleriniz oluşturur. Satın alma maliyetlerinizi kontrol altına almazsanız hiç beklemediğiniz kayıplara ve kaçaklara maruz kalabilirsiniz. Satınalma maliyetlerinizin hızla kontrolden çıkmaması için talep, teklif toplama, teklif değerlendirme, sipariş, depo girişi, malzeme kullanım, fatura, ödeme zincirinizi entegre etmelisiniz. Bu sayede satın alma süreçlerinizde mali kayıp risklerini minimize etmiş olursunuz.

2.Depo sürecinin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Eğer birden fazla projeyi aynı anda yürütüyorsanız, depolarınıza tam anlamıyla hakim olmanız gerektiğinin farkındasınızdır. Hangi deponuzda hangi malzemeden ne kadar var sisteminizde görebilmelisiniz. Bu sayede eksik malzeme yüzünden şantiyeniz durmaz. Eksik malzeme yüzünden acil sipariş açmak zorunda kalmaz ve acil siparişlerin getireceği yüksek maliyetlerden kurtulursunuz. Eksik malzeme riskine karşılık emniyet stokunuzu da yüksek tutmanıza ve fazladan malzeme sipariş etmenize gerek kalmaz.

3.Taşeron sözleşmelerinin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Taşeronlarınızla olan sözleşmelerinizi ve zeyilnamelerinizi sistematik bir şekilde yürütebilmelisiniz. Sözleşmelerinizi standartlaştırmalısınız. Sözleşmelerinizi standartlaştırmazsanız birçok nokta gözünüzden kaçabilir, farklı projelerde farklı uygulamalara gidebilir, mali ve hukuki risklere maruz kalabilirsiniz.

4.Taşeron hakedişlerinin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Taşeron hakedişlerinizi etkili bir biçimde yönetmelisiniz. Taşeronlarınıza gereksiz ödeme yapmamak için proje planı, sözleşme, hakediş, fatura, ödeme zincirini entegre etmelisiniz. Hakedişte gerekli kesintileri otomatik olarak yansıtabilmeniz, hakedişinizi şirket içinde dijital ortamda onayda dolaştırabilmeniz taşeron hakedişlerinizle ilgili mali ve hukuki risklerinizi azaltacaktır.

5.Ödemelerin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

İş hayatında popüler bir deyiş vardır. Karsızlık kanser gibidir, şirketi yavaş yavaş öldürür; nakit problemiyse kalp krizi gibidir, şirket ödemelerini yapamaz ve birden ölür. Çok sayıda tedarikçi ve taşerona yapacağınız ödemeleri kontrol altına almalısınız. Kime ne kadar borcunuz var, ne zaman ne kadar ödemeniz gerekiyor bunları çok iyi takip edebilmelisiniz. Ödeme sürecinizi diğer iş süreçlerinizle entegre ederek ödeme sürecinizde oluşabilecek risklerin önüne geçebilirsiniz.

6.Bütçelerin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Projelerinizin bütçelerini detaylı olarak takip edebilmelisiniz. Hangi aktiviteye ne kadar bütçe ayırdınız, hangi aktivitede hangi kaynaktan ne kadar kullanılacak, bugüne kadar aktiviteye ne kadar harcandı, bundan sonra ne kadar harcanabilir takip edebilmelisiniz. Bütçe aşımlarıyla ilgili kontrol ve denetim mekanizmaları kurabilmelisiniz. Bu sayede bütçe disiplini yakalayabilirsiniz.

7.İş makinalarının ve ekipmanların ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Eğer çok sayıda iş makinanız varsa, makinalarınızla ilgili maliyetlerinizi etkili bir şekilde takip edebilmelisiniz. Yakıt masrafları, bakım ve onarım masrafları gibi masraflarınızı takip edebilmeli, bu alanlarda kayıp ve kaçakları engellemelisiniz. İş makinalarınızın puantajlarını da tutarak hangi aktivitede ne kadar iş yaptıklarını sisteminizde kayıt altına almalısınız. Bu sayede bütçelerinizi daha iyi takip edebilirsiniz.

8.Personelin ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Personelinizle ilgili maliyetlerinizi yakından takip edebilmelisiniz. Hangi aktivitede hangi personel kaç saat çalıştı, personelin maliyeti nedir, aktiviteye yansıtılan maliyeti nedir çok iyi görebilmelisiniz. Sadece mavi yaka personelinizin değil, beyaz yaka personelinizin de maliyetlerini proje aktivitelerine dağıtabilir, bütçe takip ve kontrolünüzü daha sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer yurt dışında da projeleriniz varsa, personelle süreçleriniz ve maliyetleriniz daha fazla çeşitlenmektedir. Personel seyahat süreçleri, seyahat masrafları, kamp süreçleri, kamp masrafları, taşeron personel maliyetleri, vb. birçok konuyu da kontrol altına almanız gerekir.

9.Satışın ERP sistemiyle kontrol altına alınması.

Eğer konut, ofis gibi üstyapılar üretiyor ve kendi satış ofisiniz üzerinden bunların satışını yapıyorsanız, satış sürecinizi ERP sisteminizle entegre etmelisiniz. Müşteri listenizi (customer master data), satış ofisinizde yapılan görüşmeleri, verilen teklifleri, yapılan sözleşmeleri, opsiyonları merkezinizden takip edebilmelisiniz. Teklif, opsiyon ve sözleşmeler için kurallar ve denetimler oluşturarak yanlışlıkların, kayıpların ve kaçakların önüne geçebilmelisiniz.

]]>
/insaat-erp-sistemi-9-surec/feed/ 0
e-MOR ERP sistemini kullanmanın inşaat şirketinize faydaları /e-mor-insaat-erp-faydalar/ /e-mor-insaat-erp-faydalar/#respond Wed, 02 Dec 2015 15:36:13 +0000 /?p=3122 e-MOR ERP sistemini kullanmanın inşaat şirketinize faydaları

inşaat erp sistemi

e-MOR ERP sistemi inşaat şirketlerine yönelik en başarılı sistemlerin başında geliyor.

Siz de e-MOR İnşaat ERP sistemi kullandığınızda çok sayıda çok sayıda fayda kazanacaksınız.

Müşterilerimize sorduk.

e-MOR ERP sisteminin kendi şirketlerine şu faydaları sağladıklarını söylediler:

  • Şantiyelerinizi entegre edersiniz,
  • Projelerinizin bütçelerini etkili bir şekilde ve detaylı takip edersiniz,
  • Bütçelerinizle gerçekleşen maliyetlerinizi kıyaslarsınız,
  • Planladığınız iş ilerlemeleriyle gerçekleşen imalatları kıyaslarsınız,
  • Gereksiz malzeme satın alımlarına engel olursunuz ve paranız cebinizde kalır,
  • Süreçlerinizi denetleyebilirsiniz,
  • Ödemelerinizi kontrol altına alırsınız,
  • Onay süreçlerinizi hızlandırırsınız,
  • Kullanıma kolayca başlayabilirsiniz,
  • Depolarınızı ve malzemelerinizi daha iyi takip edebilirsiniz,
  • Maliyetlerinizle ve faaliyetlerinizle ilgili raporlara rahatça erişebilirsiniz,
  • Rapor oluşturmakta kaybettiğiniz zamanı bertaraf edersiniz çünkü raporlara tek tuşla erişirsiniz,
  • Nakit akışınızı rahat takip edersiniz,
  • Taşeronlarla yaptığınız sözleşmeleri daha iyi takip edersiniz,
  • Personel maliyetlerinizi aktivite bazında takip edersiniz,
  • Makina maliyetlerinizi aktivite bazında takip edersiniz,
  • Genel giderlerinizi aktivite bazında takip edersiniz,
  • E-defter, e-fatura, e-arşiv gibi e-dönüşümlerinizi kolayca gerçekleştirirsiniz,
  • Başka muhasebe sistemi kullanmanıza ihtiyacınız kalmaz,
  • Başka bordro sistemi kullanmanıza ihtiyaç kalmaz,
  • MS Project ve Primavera ile e-MOR’u entegre edebilirsiniz,
  • vb.

Siz de inşaat şirketinize ERP sistemi kurmayı düşünüyorsanız, 444 54 92 no’lu telefondan e-MOR ekibine ulaşın ve detaylı bilgi alın.

 

]]>
/e-mor-insaat-erp-faydalar/feed/ 0
ERP şirketleriyle ilgili bilmeniz gereken şey /erp-sirketi-uzman/ /erp-sirketi-uzman/#respond Wed, 02 Dec 2015 14:47:15 +0000 /?p=3119 ERP şirketleriyle ilgili bilmeniz gereken şey

İnternette arama motoruna erp sistemiyle ilgili anahtar kelimeler yazın. Karşınıza çıkan şirket adedine siz bile şaşıracaksınız.

Örneğin, İtalya’da 2,000’in üzerinde ERP şirketi var.

Türkiye’de de sayı hiç az değil.

Bu kadar çok seçeneğin olduğu yerde, herkes her şeyi aynı yapıyormuş gibi görünebilir.

Halbuki durum çok farklı.

Her ERP şirketinin uzmanlaştığı firma grupları var.

Her ERP şirketinin uzmanlaştığı belirli iş süreçleri var.

Bir ERP şirketi her işi yaptığını iddia ediyorsa, herkese satış yapmaya gayret ediyorsa dikkatli olun.

Çünkü ERP sistemi sektör spesifiktir. Sektörel bazlıdır. Sektörler birbirlerinden farklılık gösterirler. İnşaat sektöründeki bir ana yüklenicinin yürüttüğü satınalma süreciyle tarım sektöründe yer alan bir paketleme şirketinin yürüttüğü satınalma süreci birbirinden çok farklıdır.

Bu nedenle de her ERP şirketinin güçlü olduğu müşteri grupları ve belirli süreç kümeleri vardır.

Her sektöre iş yapmaya çalışan bir ERP şirketiyle başarıyı yakalamanız mümkün mü? Değil tabi ki.

“Biz size özel geliştiririz” “Biz de zaten sizin sektörünüze girmek istiyorduk, sizin için geliştiririz” gibi sözlere şüpheyle yaklaşın. Zira günümüz dünyasında bu gibi vaatlerin defalarca denendiğini ve her defasında hayal kırıklığıyla sonuçlandığının bilincinde olun.

Bu bilinçle baktığınızda çalıştığınız sektör segmentine yönelik elle tutulur birkaç ERP şirketi seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz.

Bu birkaç firmayı çağırarak hepsiyle demo süreci geçirin. Onlara süreç senaryoları ve istediğiniz raporları verin, onlar da size bunları canlı olarak göstersinler.

e-MOR ERP sistemi sektörel bazlıdır. İnşaat, tarım, tekstil, üretim ve ticaret alanlarında faaliyet gösteren şirketlere yönelik uzmandır. Eğer siz de bu sektörlerden birindeyseniz, mutlaka e-MOR ERP sistemini inceleyin ve ne kadar harika olduğunu kendi gözünüzle görün.

]]>
/erp-sirketi-uzman/feed/ 0